Peste o sută de persoane urmărite şi 34 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste o sută de persoane date în urmărire, găsite prin sistemul Schengen   Foto Adevărul
Peste o sută de persoane date în urmărire, găsite prin sistemul Schengen   Foto Adevărul

Peste o sută de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 34 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână.


„În perioada 30 martie - 5 aprilie , 110 persoane şi 34 de autoturisme care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost identificate de poliţiştii români şi străini, în urma cooperării prin Biroul SIRENE“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au găsit 70 de persoane, dintre care zece aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, o persoană fusese semnalată ca fiind dispărută şi alte 28 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

Totodată, în România au fost găsite 26 de autoturisme căutate de alte state Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

Autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor 40 de persoane căutate de poliţiştii români.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare şi 11 erau căutate pentru a participa la o procedură judiciară.

De asemenea, au fost identificate în statele membre opt autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi un document de identitate emis de România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite