UPDATE Peste 200 de minori din Craiova, exploataţi sexual în Germania. Printre proxeneţi, practicanţi de box şi K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de tineri şi minori din Craiova ar fi fost exploataţi sexual în Germania. Joi dimineaţă au fost organizate 10 percheziţii, în municipiul Craiova şi pe raza judeţului Dolj. Printre suspecţii căutaţi de poliţie se numără şi practicanţi de box şi K1.

UPDATE 13.05: 11 sportivi au fost ridicaţi şi duşi la audieri în legătură cu reţeaua de proxenetism care se ocupa cu racolarea şi exploatarea sexuală a băieţilor în Germania contra a diverse sume de bani. Aceştia au fost legitimaţi până acum câţiva ani la un club sportiv din Slatina. Printre ei se pare că se află şi fraţii Nicolae şi Mihai Teşoiu, sportivi de lupte greco-romane, foşti elevi ai Liceului cu Program Sportiv din localitate. 

UPDATE 11.45: Suspecţii de trafic de minori, prostituţie şi proxenetism, acuzaţi că ar fi racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania peste 200 de persoane, unele dintre acestea minore, sunt sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Craiova 


În această dimineaţă au avut loc opt percheziţii în Craiova şi alte două în judeţul Dolj pentru destructurarea unul grup infracţional, alcătuit din cetăţeni români şi germani care ar fi acţionat pe relaţia România – Germania.

Aceştia sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori. 

„În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul  Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1),  au racolat şi transportat în Germania persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni  germani precum  şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite”, se arată într-un comunicat emis de Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)

În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuare de către învinuiţi în perioada 2009-2011, procurorii au constat că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 de dolari americani.

La audieri urmează să fie aduse 50 de persoane, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsurile legale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite