Politicieni şi patroni de presă suspecţi într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. Percheziţii la Cancan TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au descins în această dimineaţă la sediul Cancan TV SRL, într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai ziarului, dar şi politicieni, potrivit unor surse DNA.

Descinderea de la sediul Cancan TV din sectorul 1 al Capitalei face parte dintr-o serie de percheziţii, în legătură cu fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani comise în 2011 – 2012, în care ar fi implicaţi politicieni şi patroni de presă. Mai sunt vizate şi alte firme, cabinete de avocatură şi persoane fizice. După finalizarea percheziţiilor vor fi audiate mai multe persoane.

„Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 26 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Potrivit raportărilor financiare, firma Cancan TV SRL a fost înregistrată în 2012, cu activităţi de difuzare a programelor de televiziune. În primul an de funcţionare a avut o cifră de afaceri de 634.000 de lei, pierderi de 13.000 de lei şi niciun angajat. Pierderile au crescut la 58.000 de lei în 2013, iar anul trecut au ajuns la aproape 200.000 de lei. De asemenea, în 2014 firma şi-a schimbat activitatea de bază în editarea ziarelor şi a înregistrat un angajat.

Administratorul şi acţionarul principal al companiei este Orlando Valache (95%), în timp ce restul de 5% din acţiuni sunt deţinute de Radu Călin Prunaru, potrivit site-ului de verificare şi monitorizare a firmelor Risco.

Oamenii de afaceri mai deţin împreună firma Advertising Group Division SRL, iar Radu Prunariu mai este administrator la AGO Restaurant din Parcul Herăstrău din Capitală, deţinut de Valache. De asemenea, Orlando Valache mai deţine şi salonul de coafură şi înfrumuseţare Tincuţa G&O.

De cealaltă parte, Radu Prunariu mai deţine firma Pruvi Media şi este acţionar la editorul Revistei Ciao - People Magazine Division (4,94%), alături de jurnalista Alice Dumitrache (95,05%).

Radu Prunaru a debutat ca operator la PRO TV şi a intrat în afaceri cu ajutorul tatălui său, de asemenea operator/regizor în trustul lui Adrian Sîrbu. Tânărul este mai cunoscut însă pentru viaţa mondenă. Ziarele au scris de-alungul vremii că a avut relaţii cu Elena Băsescu şi cu Andreea Mantea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite