UPDATE Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul de 37 de milioane de euro a fost adus Fondului de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase persoane vor fi duse la audieri FOTO Adevărul
Şase persoane vor fi duse la audieri FOTO Adevărul

Poliţiştii fac, marţi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi în Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la 37 de milioane de euro, adus Fondului de Mediu. Alte acuzaţii aduse de anchetatori sunt cele de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri. Nu mai puţin de 50 de persoane sunt vizate de acest dosar, însă doar şase persoane vor fi duse de audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Surse judiciare au declarat, potrivit News.ro, că printre firmele vizate este şi Eco-Rom Ambalaje. Totodată, potrivit sursei citate, reprezentanţii societăţii Eco-Rom Ambalaje au infirmat că ar fi avut loc marţi percheziţii la sediul firmei sau la domiciliul angajaţilor săi.

„În momentul de faţă nu au loc perchiziţii la sediul Eco-Rom Ambalaje şi nici la domiciliul niciunuia dintre angajaţii companiei”, arată reprezentanţii companiei.

Percheziţii în acelaşi dosar şi în anul 2015

În acelaşi dosar, în noiembrie 2015, anchetatorii au făcut 59 de percheziţii, în Bucureşti şi 11 judeţe, la firme de reciclare a deşeurilor de ambalaje, printre acestea fiind Eco-Rom Ambalaje, Green Session, Session Recycle şi Eco Pack Management.

Din primele informaţii, prejudiciul a fost creat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor de ambalaje. Anchetatorii au stabilit că, în anul 2014, una dintre societăţile vizate ar fi înregistrat operaţiuni fictive de achiziţie şi reciclare a 113.131.060 de kilograme de deşeuri de ambalaje.

„Ambalajele respective ar fi fost raportate la 6 operatori economici licenţiaţi în vederea preluării obligaţiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de îndeplinit de firmele ce au introdus pe piaţa naţională bunuri ambalate şi ambalaje de desfacere”, a precizat Poliţia Română.

Operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor de ambalaje

Prin înregistrarea documentelor ce atestă operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor de ambalaje, primite de la această societate, cei şase operatori licenţiaţi ar fi declarat, în anul 2014, în mod nereal, îndeplinirea obiectivelor minime prevăzute în anexa nr. 3 la OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Prin neplata obligaţiilor fiscale către Fondul pentru mediu s-ar fi produs un prejudiciu de 167.938.548 de lei (peste 37 de milioane de euro).

De asemenea, prin evidenţierea în actele contabile ale societăţii reciclatoare şi ale celor şase operatori licenţiaţi cărora această societate le-ar fi emis facturi de prestări servicii, în anul 2014, de cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale ori prin evidenţierea de operaţiuni fictive, s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de 4.292.469 de lei (peste 947.000 de euro), reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite