Percheziţii la domiciliul fostului şef de la Dinamo. Care este situaţia juridică a lui Cristi Borcea, eliberat condiţionat în vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa fostului şef de la Clubul Dinamo a fost luată vineri cu asalt de procurorii antimafia, într-un dosar în care oamenii legii suspectează mai multe persoane de evaziune fiscală şi spălare de bani, cauzând un prejudiciu de 40 de milioane de lei. Cristi Borcea însă abia ce a fost eliberat din închisoare în vara acestui an, după ce a ispăşit o parte din pedeapsa obţinută în Dosarul Transferurilor.

Condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor de jucători, Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat din penitenciar pe 2 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, când magistraţii au decis să îi admită cererea de eliberare condiţionată. 

Imediat după eliberarea acestuia din închisoare, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Aministraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a solicitat Ministerului Justiţiei să dispună verificarea modului în care au fost acordate cele 10 recompense pentru ieşirea din penitenciar, acordate în perioada iunie 2017 - iunie 2018. 

Ulterior, a fost sesizată şi Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu posibile infracţiuni de abuz, fals şi corupţie pentru favorizarea deţinutului Cristian Borcea.

Sute de medicamente psihotrope găsite în celula sa

Mai mult, în 2016 Cristian Borcea ar fi ascuns sute de medicamente în celula de la Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, s-a vehiculat că substanţele pe care fostul şef de la Dinamo le-ar fi deţinut ilegal ar fi fost medicamente psihotrope, pentru care Borcea ar fi deţinut prescripţii medicale dar pe care nu ar fi trebuit să le aibă asupra sa, ci pe care ar fi trebuit să le lase spitalul penitenciarului. 

Un raport al Corpului de Control de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor arăta la vremea respectivă că din fişa medicală a lui Borcea nu reieşea că ar fi avut nevoie de astfel de medicamente psihotrope, Curtea de Apel Constanţa fiind desemnată să ancheteze modul în care Cristi Borcea a intrat în posesia medicamentelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite