Percheziţiile de la Consiliul Judeţean Vaslui s-au încheiat după zece ore, fiind ridicaţi zeci de saci cu documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA efectuează peste 60 de prcheziţii cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei
Procurorii DNA efectuează peste 60 de prcheziţii cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei

Percheziţiile de la Consiliul Judeţean Vaslui s-au încheiat, marţi seară, după aproape zece ore, iar procurorii au ridicat 39 de saci cu documente, şeful instituţiei spunând că e vorba de „documente privind achiziţiile, privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare”.

UPDATE Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, după finalizarea percheziţiilor, că procurorii DNA au solicitat o serie de documente privind achiziţiile publice derulate de către instituţia pe care o conduce.

”Procurorii au solicitat, în pricipal, documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, documente privind achiziţiile. Presupun că există nişte suspiciuni, pentru că altfel nu ar veni nimeni să facă percheziţii şi să ridice documente. Ordinul de percheziţie a vizat biroul preşedintelui CJ şi birourile în care existau documentele solicitate. (...) Dacă va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdată nu angajăm pe nimeni. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Dumitru Buzatu, citat de Mediafax.

Şeful CJ a mai spus că nu ştie foarte multe lucruri despre percheziţiile la Centrul de Afaceri, condus de către fiul său, Tudor Buzatu, susţinând că a plecat dimineaţă de acasă împreună cu acesta, fără însă ca pe parcursul zilei să mai ia legătura cu el.

”Am emoţii, e firesc. Nu cred că nimeni care face obiectul unei asemenea cercetări nu este lipsit de emoţii. În ceea ce priveşte documentele, aştept şi eu să văd despre ce este vorba, ce conţine acel dosar, dacă este pe numele meu. În principiu, ne temem de Cel de sus, dar te mai temi şi de cei de jos”, a spus Buzatu.

Percheziţiile de la sediul CJ Vaslui s-au finalizat după aproape zece ore, fiind ridicaţi 39 de saci cu documente.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

Percheziţiile DNA vizează şi sediul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, al Prefecturii şi sediile a trei primării din judeţ. Vizat de anchetă ar fi preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Bârlad, dar şi primarul din Huşi, Ioan Ciupilan, potrivit Agerpres.

De asemenea, anchetatorii fac percheziţii şi la primăriile localităţilor Şuletea, Murgeni şi Ştefan cel Mare, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Conform surselor citate, persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu şi fals în legătură cu accesarea fondurilor europene şi cu întocmirea documentaţiei în acest sens.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite