Percheziţii la ANAF. Un angajat este suspectat că a prejudiciat statul cu un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii efectuează percheziţii la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), acolo unde un angajat este suspectat de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului este evaluat la un milion de euro. Poliţiştii au mai descins şi în mai multe locuinţe din Bucuresti şi Ilfov.

Poliţiştii fac miercuri dimineaţă 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unor firme, în biroul unui angajat al ANAF şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Procurorii DNA au descins în biroul unui funcţionar de la Direcţia Mari Contribuabili care se ocupa cu verificarea persoanelor cu averi mari. Anchetatorii ridică documente din biroul funcţionarului, aşa că activitatea ANAF nu este întreruptă. Prejudiciul estimat este de un milion de euro.

Anchetatorii suspectează ca mai multe persoane şi administratori de societăţi comerciale că ar fi înregistrat firme fantomă pentru care s-au facut multe tranzacţii doar în acte, ca să-şi reduca TVA-ul ilegal.

Poliţia Capitalei arată, într-un comunicat de presă, că cele 11 de percheziţii sunt făcute "la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru prevenirea şi combarea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani".

Percheziţii au loc si la mai multe locuinţe din Bucuresti şi Ilfov, domiciliile celor suspectaţi, fiind efectuate de 40 de poliţişti.

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite