Patru dintre românii răniţi în accidentul din Turcia mai sunt internaţi în spital. Alţi 10 au fost externaţi şi vor fi aduşi în ţară în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români mai sunt internaţi în spitale din Turcia după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier pe 14 martie. Unul dintre aceştia a fost operat marţi, el fiind internat pe secţia de Terapie Intensivă a unui spital din Antalya.

Doi cetăţeni români mai sunt internaţi la spitalul din Manavgat, starea lor de sănătate fiind stabilă, potrivit unui comunicat de presă miercuri de Ministerul român de Externe.

De asemenea, unul dintre cei doi cetăţeni români internaţi în unităţile spitaliceşti din Antalya a fost operat pe 15 martie. „Intervenţia chirurgicală a fost finalizată cu succes şi se află în continuare la secţia de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile”, se arată în documentul citat.

Cealaltă persoană internată în acest spital a fost operată la şold pe 14 martie, starea acesteia de sănătate fiind bună. MAE precizează că urmează să fie stabilită data unei interveniţii chirurgicale la umăr.

Echipa consulară mobilă care s-a deplasat la locul accidentului i-a vizitat marţi seară pe cei 10 români care au fost externaţi până acum din spitatele din Turcia. Aceştia au discutat despre detaliile repatrierii, urmând ca aceştia să se întoarcă acasă în perioada 16 – 17 martie, în funcţie de disponibilitatea curselor aeriene. Costurile aferente repatrierii vor fi suportate de agenţia de turism care a organizat excursia. 

Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.

Doi morţi şi 14  răniţi

Un autocar în care erau 16 români a fost implicat într-un grav accident rutier care s-a produs luni în Turcia, într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, Două persoane au murit pe loc, în timp ce 14 au fost transportate la spital.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite