Patronul firmei Shelter Security, soţul cântăreţei Cristina Spătar, arestat preventiv, alături de contabila societăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, şi contabila instituţiei, Roxana Aron, cercetaţi pentru evaziune fiscală, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Unele firme „fantomă”, potrivit anchetatorilor, erau înfiinţate pe numele unor consumatori de droguri.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă că unele firme „fantomă” erau înfiinţate pe numele unor persoane vulnerabile social, respectiv consumatori de droguri.

„Trebuie precizat şi faptul că pentru a nu fi expuse direct, persoanele împuternicite pe conturile bancare, care erau angajaţi ai CP Shelter Security, şi pentru a nu atrage atenţia asupra operaţiunilor fictive desfăşurate de această societate, asociaţii şi administratorul Ramses Security au fost recrutate din rândul persoanelor vulnerabile social, respectiv consumatori de droguri, şi anume Marin Florica, sau persoane cu probleme financiare, Ghiţă Răzvan (fiul lui Marin Florica)”, notează procurorii în referatul 

În acest sens, procurorii expun declaraţia martorului Marin Florică, care le-a dezvăluit anchetatorilor modalitatea în care a fost abordat şi suma primită în schimbul înfiinţării unei societăţi pe numele său.

 „În toamna anului 2010, perioadă în care eram consumatoare de droguri, am fost contactată de un anume Paul zis «Jegosu», care mi-a propus cumpărarea unei firme, promiţându-mi o sumă de bani în acest sens, fapt cu care am fost de acord. Numitul Paul, zis «Jegosu», mi-a făcut cunoştinţă cu o altă persoană care s-a recomandat drept Dan Ureche, acesta ocupându-se de formalităţile privind cumpărarea societăţii comerciale, asigurându-mi transportul la un birou notarial al cărui nume nu mi-l amintesc, unde am semnat o serie de documente, şi la Sucursala BCR - Doamna Ghica pentru semnarea unor formulare bancare, pentru aceste activităţi primind suma de 1.000 lei. Menţionez faptul că nu am ştiut în niciun moment numele societăţii ce urma a fi achiziţionată şi că ulterior semnării documentelor la biroul notarial, respectiv sucursala bancară, nu am desfăşurat niciun fel de activitate în cadrul respectivei societăţi şi nu am mai fost contactată de nicio persoană în acest sens”, le-a spus martorul anchetatorilor.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut, luni noapte, pe patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, şi pe contabila societăţii, Roxana Aron, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Cei doi au fost audiaţi alături de alte 10 persoane şi nu ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectaţi, au declarat surse surse judicare.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis, luni noapte, ordonanţe de reţinere doar petnru Alin Ionescu şi Roxana Aron, ceilalţi fiind lăsaţi să plece după ce au dat declaraţii în faţa instanţei.

Cele 12 persoane au fost audiate în urma percheziţiilor care au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor firme, printre care şi Shelter Security, precum şi la locuinţele suspecţilor.

Acuzaţiile în acest dosar sunt de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin înregistrarea în contabilitatea firmei Shelter Security a unor achiziţii fictive de servicii.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Poliţiei Române.

Alin Ionescu este suspectat că ar fi convins mai multe persoane să înfiinţeze pe numele lor societăţi comerciale, care ar fi încheiat apoi contracte fictive cu firma de pază Shelter Security.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că firma Shelter Security ar fi dat, în regim de subantrepriză, o parte din servicii către nouă firme, dintre care una ar fi reală, iar celelalte opt ar fi de tip "fantomă", acestea din urmă neavând angajaţi pentru pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii.

Unii dintre suspecţi ar fi oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii, în perioada 2009-2012, achiziţii fictive de servicii de securitate şi pază în valoare de 103 milioane de lei, la care se adaugă TVA de 22,4 milioane de lei. În acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite