Cătuşe pentru afaceristul Avraham, partenerul de afaceri al lui Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri israelian Morgenstern Avraham, un apropiat al primarului constănţean Radu Mazăre, a fost reţinut marţi de procurorii anticorupţie pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro. Conform procurorilor, firma Shapir Structures SRL, la care Avraham este administrator, nu a plătit statului dări în valoare de peste 45,6 milioane de lei, dintrMorgensterne care peste 27,7 milioane de lei reprezentau TVA.

„Morgenstern Avraham nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obţinute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa în sumă totală de peste 150 de milioane lei şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures SRL“, explică procurorii anticorupţie.

Mai exact, în 2011, firma Shapir Structures SRL şi R.A. Exploatarea Domeniului Public Şi Privat Constanţa au încheiat un contract pentru construirea locuinţelor sociale din cartierul „Henri Coandă“ din Constanţa. Conform procurorilor, peste 40 de milioane de lei primite de la Primăria condusă de Radu Mazăre nu au fost înregistrate în contabilitatea firmei lui Morgenstern Avraham.

Mai mult, procurorii susţin că Avraham a înregistrat cheltuieli fictive de peste 65 milioane lei, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru, două firme offshore controlate tot de omul de afaceri.

Radu Mazăre şi Morgenstern Avraham, cercetaţi pentru corupţie

Morgenstern Avraham mai are un dosar penal pe numele lui. Împreună cu Radu Mazăre acesta este cercetat de DNA pentru corupţie. Omul de afaceri este acuzat de dare de mită, iar primarul Constanţei de luare de mită. 

Conform procurorilor, Mazăre ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite