Parchetul General a început urmărirea penală „in rem” în cazul plângerii depuse de Petre Tobă împotriva CNATDCU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Toba la bilanul DNA FOTO Eduard Enea
Petru Toba la bilanul DNA FOTO Eduard Enea

Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru abuz în serviciu în cazul plângerii penale depuse de fostul ministru de Interne Petre Tobă împotriva Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a confirmat marţi Biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, îi acuză pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz în serviciu şi a trimis o plângere penală la Parchetul Înaltei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a înregistrat marţi dosarul şi va face cercetări pentru faptele reclamate, privind constituirea unei noi comisii de experţi, care a reanalizat sesizarea privind lucrarea sa de doctorat şi a decis că a plagiat.

În plângerea penală, Petre Tobă îi acuză de abuz în serviciu pe membrii Consiliului General al CNATDCU care au respins raportul comisiei de lucru potrivit căruia nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat şi au decis constituirea unei noi comisii, formată din experţi desemnaţi de preşedintele CNATDCU, care au reanalizat lucrarea şi au dat verdict de plagiat.

Petre Tobă cere procurorilor să stabilească dacă decizia este legală, în condiţiile în care legislaţia nu prevede că poate fi constituită o nouă comisie dacă membrii Consiliului General al CNATDCU nu pot decide dacă îşi însuşesc sau nu raportul comisiei de lucru.

Pe 7 octombrie, Comisia specială de experţi a constatat că fostul ministru Petre Tobă a plagiat şi a solicitat retragerea titlului de doctor. Pe baza raportului întocmit de experţi, Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că Petre Tobă a plagiat în lucrarea de doctorat.

Iniţial, o altă comisie de specialitate din cadrul CNATDCU a decis că în cazul lucrării de doctorat a lui Tobă nu este vorba de plagiat, însă Consiliul General al CNATDCU a decis înfiinţarea unei alte comisii care să analizeze cazul fostului ministru.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite