Orban cere creşterea numărului de poliţişti în civil care verifică purtarea măştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politia in control in spatii comerciale FOTO

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Internelor Marcel Vela să crească efectivele de poliţişti care operează în civil pentru a verifica respectarea măsurii de purtare a măştii de protecţie.

„Domnul ministru Vela, am auzit Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns ptorivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă „Şase” la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţia cum este ea în realitate”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

El a cerut ca Tel Verde să fie operaţionalizat şi popularizat astfel încât să controalele să poată fi direcţionate „în funcţie de semnalele primite de la cei care au participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii”.

„Aici toate instituţiile de control, de la Ministerul Afacerilor Interne la Inspecţia Muncii la Inspecţia de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Direcţiile Publice de Sănătate, ANSVSA, mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor”, a mai spus Orban.

Avocatul Poporului a cerut joi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite poliţişti în civil pe teren, pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite