Noul şef al Poliţiei Cătălin Ioniţă, instalat oficial în funcţie. Cu cine face echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătilin Ioniţă conduce de astăzi Poliţia Română
Cătilin Ioniţă conduce de astăzi Poliţia Română

Noul şef al IGPR Cătălin Ioniţă a fost instalat oficial vineri în funcţie, în prezenţa ministrului de Interne Carmen Dan. Adjunctul lui Ioniţă este Florin Dragnea, fost şef al Direcţiei de Management Operaţional din MAI.

„Am prezentat oficial noul inspector general şi inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, cel cu care va face echipă, comisarul şef Florin Dragnea. (…) Ceea ce s-a întâmplat este o situaţie dificilă, motiv pentru care ne-am asumat ca într-o primă instanţă să avem o analiză profundă a realităţii din sistem, o analiză reală, consistentă. În termen de cel mult o lună de la acea analiză, să avem un plan de măsuri cu termene asumate, bine luate în calcul pentru a începe să facem ceea ce ne-am propus, şi anume reformarea sistemului", a declarat Carmen Dan.

În ceea ce priveşte motivele demiterii şefului IGPR Bogdan Despescu, ea a afirmat că motivele vor fi mult mai evidente atunci când va fi finalizat raportul Corpului de Control, menţionând însă "foarte proasta comunicare şi gestionare a situaţiei". care "a stârnit atât interes public, pe bună dreptate".

Conform unui comunicat al MAI," ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliţia se confruntă", iar după această analiză, în termen de o lună,, conducerea Poliţiei va prezenta un plan de reformă.

„Este momentul unei reforme reale în Poliţia Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluţii pentru rezolvarea lor şi să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteţi face asta şi mă bazez pe profesionalismul, integritatea şi responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliţiei Române” a susţinut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

În cadrul şedintei operative, ministrul afacerilor interne a anunţat că mandatul noii conduceri a Poliţiei este acela de a recâştiga încrederea cetăţenilor.

„Este nedrept ca greşelile unora să pună o pată pe întreaga instituţie. Convingerea mea fermă este că în număr covârşitor poliţiştii sunt oameni bine pregătiţi, de bună-credinţă şi fac această meserie din vocaţie”, a spus Carmen Dan, conform MAI.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcţii de execuţie şi conducere în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcţia de inspector general al IGPR a condus Direcţia Generală Anticorupţie a MAI.

Comisarul şef Florian Dragnea are 37 ani şi a absolvit Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 2003. Ulterior, şi-a defăşurat activitatea în cadrul Poliţiei Române şi al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere. Până la împuternicirea în funcţia de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite