UPDATE Turişti şi speologi, blocaţi într-o peşteră din Munţii Apuseni, în urma unei viituri provocate de ploi. Echipa de intervenţie a ajuns în zona peşterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi turişti francezi şi speologi români au rămas blocaţi, luni după-amiază, într-o peşteră din Munţii Apuseni, din cauza unei viituri produse în urma unei ploi puternice.  Mai mulţi salvamontişti, dar şi alţi doi speologi intervin pentru recuperarea persoanelor. DN 75, care asigură accesul în zonă, este blocat de aluviuni.

UPDATE Suprefectul judeţului Alba, Mihaela Albu, a declarat, potrivit News.ro, că echipele de intervenţie au ajuns în zona peşterii.

”Echipele de intervenţie au ajuns în zona peşterii şi din informaţiile pe care le avem încearcă să ajungă la cele nouă persoane blocate. Nu avem informaţii despre starea de sănătate a acestora”, a adăugat subprefectul.

UPDATE Potrivit News.ro, printre persoanele blocate este posibil să fie şi copii. 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, potrivit sursei citate, că pentru recuperarea celor nouă persoane au fost mobilizate forţe din judeţele Bihor, Mureş, Caraş-Severin şi Gorj. 

El a mai precizat că peştera are 40 de metri înălţime, iar în interior există porţiuni unde adâncimea apei variază între doi şi şase metri, dar şi zone unde oamenii se pot refugia.

Cele nouă persoane se aflau, luni după-amiază, în interiorul Peşterii Huda lui Papară, din judeţul Alba, în momentul în care în zonă a început să plouă torenţial.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii sunt blocaţi în interiorul peşterii din cauza unei viituri care s-a produs în apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat pentru DIGI24 că este vorba de mai mulţi turişi francezi, dar şi speologi români.

   În zonă intervine un echipaj de salvamontişti din judeţul Alba care încearcă să îi recupereze pe turişti.

Totodată, drumul naţional 75, care duce spre Munţii Apuseni, este blocat de aluviuni aduse de viitură de pe versanţi.

O echipă de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) Alba, dar şi voluntari de la Serviciul de Urgenţă al comunei Sălciua, intervin în zonă pentru deblocarea drumului. 

În urmă cu şase ani, alţi trei speologi au rămas blocaţi, timp de mai multe ore, în Huda lui Papară, cea mai lungă peşteră din Munţii Trascăului, tot în urma unei viituri, potrivit agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite