Nou complet de judecată pentru dosarul „ICA”. Doi judecători, proaspăt promovaţi la Curtea de Apel, preiau cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul „ICA” în care este acuzat Dan Voiculescu, preluat de alt complet de judecată FOTO Adevărul
Dosarul „ICA” în care este acuzat Dan Voiculescu, preluat de alt complet de judecată FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti a ales un nou complet de judecată pentru dosarul „ICA”, în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, proaspăt promovaţi la Curtea de Apel de la Tribunalul Bucureşti, îşi vor prelua atribuţiile începând cu 1 iulie, iar dosarul „ICA” ar putea fi primul caz pe care aceştia îl judecă din noua lor poziţie. 

Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vântu, iar Mihai Alexandru Mihalcea a respins o cerere de eliberare condiţionată a aceluiaşi om de afaceri, pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeeducării sale şi nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit".

Decizia de schimbare a completului a fost luată după ce judecătorul Florică Duţă, care judeca dosarul şi care a cerut pensionarea începând cu 1 iulie, a refuzat la termenul anterior să se pronunţe pe excepţiile invocate de apărătorii lui Voiculescu, dar a şi ridicat problema legalităţii completului. 

După arestarea colegului său de complet, Stan Mustaţă, acuzat că vindea sentinţe ca la piaţă, judecătorul Florică Duţă a cerut brusc pensionarea începând cu data de 1 iulie, cu doar câteva termene înainte de a da o sentinţă definitivă în proces. 

Mai mult, locul din complet rămas liber după arestarea judecătorului Stan Mustaţă a fost ocupat la următoarele două termene de judecători diferiţi, devenind un complet de permanenţă, care asigură prezenţa în cazurile în care completul obişnuit nu se poate întruni. 

Magistratul Duţă: „Completul de judecată este ilegal!”

Astfel că, la termenul anterior pentru că avocaţii nu dădeau vreun semn că ar intenţiona să conteste componenţa completului de judecată, Florică Duţă a abordat singur problema, susţinând că nu face parte dintr-un complet legal constituit şi că dosarul ar trebui repartizat aleatoriu unui nou complet. 

Apelul făcut de Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi împotriva sentinţei Tribunalului, prin care omul de afaceri a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a început pe 7 martie cu o amânare acordată de completul Florică Duţă – Stan Mustaţă. 

A urmat apoi o nouă amânare, după ce judecătorul Stan Mustaţă s-a abţinut de la judecarea dosarului, cerere respinsă două săptămâni mai târziu. Au urmat ultimele două termene, în care, alături de Florică Duţă au intrat de fiecare dată judecători diferiţi, care au ocupat locul lăsat liber de Mustaţă, arestat între timp pentru corupţie. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Judecătorii lui Voiculescu fug de sentinţă ca dracul de tămâie

Magistraţii refuză să mai judece dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare, în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani. Judecătorul Florică Duţă a anunţat ieri că se pensionează şi nu mai vrea să judece nici măcar pe cererile făcute de avocaţi.

Site-ul adevarul.ro, invadat de o mică armată în slujba lui Dan Voiculescu

Mai mulţi internauţi abonaţi la site-ul adevarul.ro par a avea o pasiune comună: viaţa şi activitatea lui Dan Voiculescu. Aceştia nu citesc nimic altceva decât articolele care au legătură cu preşedintele fondator al Partidului Conservator, arată o analiză a activităţii publice a acestora pe site-ul adevărul.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite