Sute de manifestanţi au protestat în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste: „Demisia“, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu“, printre lozincile scandate

Sute de manifestanţi au protestat în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste: „Demisia“, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu“, printre lozincile scandate

FOTO Radu Popovici

Câteva sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste, aceştia scandând „Demisia“, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu“, „Nu pe Olguţa, susţinem pe Codruţa“ şi „DNA să vină să vă ia“, potrivit News.ro

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Oamenii au început să plece de la ora 21.30, iar jumătate de oră mai târziu, a şaptea duminică de proteste în Piaţa Victoriei s-a încheiat.

Proteste similare au avut loc şi la Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov.

Protestele din Piaţa Victoriei au început în 31 ianuarie, când a fost adoptată OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată cinci mai târziu, în urma protestelor masive de stradă din toată ţara. Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. 

UPDATE Aproximativ 100 de persoane participă la un protest antiguvernamental şi la Cluj-Napoca, mulţimea organizând şi un marş în centrul oraşului, potrivit News.ro. De asemenea, aproximativ 30 de oameni s-au strâns şi faţa prefecturii din Braşov.
 
UPDATE Aproximativ 80 de persoane protestează, duminică, în Piaţa Mare din Sibiu, scandând lozinci de genul: "Guvern de hoţi şi mafioţi”. Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare începând cu ora 19.00, iar o jumătate de oră mai târziu au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centru, după ce au intonat Imnul Naţional. Multe pancarte purtate de către protestatari sunt desenate sub forma unei ţinte de tir pe care este scris: „Deputat Cătălin Rădulescu, sunt în Piaţa Mare din Sibiu, vino să mă împuşti“, potrivit News.ro. 
 
UPDATE Protestatarii din Piaţa Victoriei cer demisia Guvernului Grindeanu. De asemenea, aceştia scandează lozinci împotriva preşedintiilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea. Manifestanţii au început să vină în Piaţa Victoriei începând cu ora 18.00. 

„Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusă independenţei justiţiei şi statului de drept! E timpul să plecaţi acasă. Aţi primit voturile oamenilor ca să guvernaţi, nu ca să furaţi şi să daţi legi pentru infractori”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

 
Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum şi a şefului Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
 
Alt motiv de protest îl mai reprezintă şi numirile politice din domeniul sănătăţii, care "trebuie să înceteze”.
 
De asemenea, organizatorii sunt de părere că " România se îndreaptă cu paşi repezi către faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul.
 
În Bucureşti, protestul din Piaţa Victoriei este anunţat cu începere de la ora 18.00.
 
Proteste asemănătoare au fost anunţate pe Facebook şi în Sibiu, Cluj, Braşov, Galaţi şi Timişoara.
 
În faţa Prefecturii din Galaţi va avea loc "slujba de înmormântare a Ciumei Roşii, decedată acum două săptămâni”, aşa cum scrie pe pagina de Facebook a evenimentului cu acelaşi slogan.
 
"Împreună cu Ciuma Roşie au mai decedat din cauza virusului molipsitor, PROTEST PAŞNIC, următorii: hoţia, corupţia, minciuna, oportunismul, nepotismul şi mafia. Cu toţii vor fi înmormântaţi la un loc şi deodată, din lipsă de fonduri. Dumnezeu să îi ierte! Amin”, scriu organizatorii.
 
Mai mult, pe pagina de Facebook Corupţia ucide a fost postat un document de unde pot fi descărcate afişe care să fie distribuite.
 
„Vrem să umplem Bucureştiul cu zeci de mii de afişe săptămâna aceasta, astfel încât şi bunicul care are 90 de ani să afle că o să fie protest duminică”, se arată într-o postare.
citeste totul despre: