Nevestele corupţilor încearcă să îşi pună averile la adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Adamescu cere daune de 10 milioane de euro FOTO Adevărul
Carmen Adamescu cere daune de 10 milioane de euro FOTO Adevărul

Soţiile celor certaţi cu legea încearcă să îşi pună la adăpost averea, fie prin intentarea acţiunilor de divorţ, fie prin solicitarea partajului. Cele mai recente cazuri: omul de afaceri Dan Adamescu care este la un pas de a deveni burlac şi nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a cărui soţie cere partajarea averii.

Oamenii de afaceri, politicienii sau funcţionarii publici acuzaţi de corupţie şi trimişi după gratii sau arestaţi la domiciliu pentru corupţie ajung, de cele mai multe ori, să fie îndepărtaţi de soţii, speriate că riscă să rămână pe drumuri sau că vor fi executate silit de autorităţi. Prin urmare, procesele de divorţ curg unul după altul, doamnele încercând, astfel, să-şi pună la adăpost averea obţinută în anii petrecuţi împreună cu soţul corupt.

Cel mai recent caz este acela al milionarului Dan Adamescu, plasat în arest la domiciliu. După 12 ani de căsnicie, Carmen Adamescu, cea care susţine că a renunţat la îndeletnicirile casnice tocmai pentru a-şi putea ajuta soţul în afaceri, a intentat proces de divorţ şi partaj. Cu această ocazie însă, aceasta a primit la rândul ei o veste proastă: va fi nevoită să plătească o taxă de timbru de 50 de milioane de euro pentru a putea intra în posesia daunelor de 10 milioane de euro pe care i le-a solicitat lui Dan Adamescu şi în posesia a jumătate din avere, estimată la 730 de milioane de euro.

Iar magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1, unde se judecă procesul, nu au fost de acord ca reclamanta să achite în rate taxa de timbru, aşa cum au admis în cazul Danei Patriciu, soţia fostului şef Rompetrol, Dinu Patriciu.

Adamescu ar fi înşelat-o în repetate rânduri

Concret, Carmen Adamescu le-a declarat judecătorilor că soţul ei a înşelat-o în repetate rânduri.
Mai exact, femeia pretinde că Dan Adamescu ar fi fost fără ea în excursii în Insulele Cayman şi în Cuba, că ar fi aflat de relaţiile extraconjugale pe care patronul Astra Asigurări le-a avut cu o maseuză, dar şi cu o femeie aflată în conducerea companiei.

Mai mult, printre motivele de divorţ se numără şi faptul că „am fost jignită de pârât în Adunarea Generală a Acţionarilor, de faţă cu angajaţii noştri, că mi-am însuşit fără drept sume de bani”.

Soţia lui Gheorghe Mencinicopschi cere partajarea averii

Şi aceasta nu este singura soţie care încearcă să recupereze din averea ce riscă să fie confiscată de stat după ce jumătatea sa a fost acuzată de corupţie.

Şi Doina Mencinicopschi, nevasta nutriţionistului Gheorghe Mencinicopschi (77 de ani), aflat după gratii, cere partajarea averii. Asta în condiţiile în care ANAF execută sentinţa în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Solicitarea depusă de soţia nutriţionistului, care a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare şi confiscarea unei vile în Otopeni, estimată la 456.000 de euro, are primul termen de judecată pe 16 noiembrie, la Judecătoria Buftea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite