Muftiu: Comunitatea noastră este alături de suferinţa poporului turc, ne-am rugat pentru pace, linişte şi prosperitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
muftiul musuf iurat

Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a afirmat că este alături de suferinţa poporului turc, iar la slujba organizată, joi seară, la Geamia Hunchiar din Constanţa, pentru comemorare turcilor care şi-au pierdut viaţa în ultimele zile, el s-a rugat, alături de peste o sută de persoane, pentru pace, linişte şi prosperitate.

Peste o sută de persoane au participat, joi seară, la Geamia Hunchiar din Constanţa, la o slujbă de comemorare a celor care şi-au pierdut viaţa pentru apărarea integrităţii statului de drept din Turcia.

Slujba de comemorare a durat aproximativ o oră şi jumătate, iar la final Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a spus că această iniţiativă a aparţinut oamenilor de afaceri turci din Dobrogea.

“Ne-am adunat la iniţiativa oamenilor de afaceri turci să-i comemorăm pe cei care au decedat pentru apărarea democraţiei în Turcia. Comunitatea noastră este alături de suferinţa pe care o are poporul turc, prin momentele prin care trece la ora actuală poporul turc şi ne rugăm la bunul Dumnezeu, ne-am rugat şi în această seară să avem pace, linişte şi prosperitate în rândul comunităţilor unde trăim. Este datoria noastră ca lideri spirituali să facem aceste rugăciuni mai ales pentru acele persoane care şi-au jertfit viaţa să păstreze stabilitatea unei ţări şi nu în ultimul rând să păstreze un viitor al unui popor care deja a ales un lider”, a afirmat muftiul.

De asemenea, el a precizat că s-au rugat şi pentru ca evenimente similare cu cele de la Nisa să nu se mai întâmple.

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Dobrogea, Zeki Uysal, a afirmat, la finalul slujbei, că în Turcia situaţia a revenit la normal. “În Turcia totul e liniştit, nu are nicio problemă. Democraţia continuă”, a spus Uysal.

Nici Muftiul, nici preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Dobrogea nu au dorit să comenteze cele mai recente decizii luate de conducerea statului turc.

De asemenea, câţiva dintre cei prezenţi la slujba de rugăciune au spus că în Turcia situaţia este calmă acum, lucrurile intrând pe făgaşul normal şi că sprijină actualul regim, unul ales în mod democratic.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite