MS: Bărbatul din Constanţa suspectat de infectare cu Ebola are malarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Constanţa suspectat iniţial de infectare cu virusul Ebola, după ce a venit din Nigeria, are malarie şi a fost transferat de la Institutul „Matei Balş" la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş", în stare critică, dar stabilă, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" au informat conducerea Ministerului Sănătăţii că, în urma investigaţiilor medicale, a fost infirmată suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conform specialiştilor, în cazul bărbatului s-a stabilit diagnosticul de malarie, arată Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Pacientul a fost transferat de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" în stare critică, dar stabilă, a mai arătat MS.

Transferat în Capitală pentru analize

Bărbatul suspectat de Ebola, în vârstă de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanţa la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, întrucât avea febră mare şi nu se simţea bine, în condiţiile în care se întorsese recent din Nigeria

Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanţa, a fost de malarie, însă pentru a fi făcute testele de laborator, a fost transferat în Capitală.

Tot joi doctorul Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), anunţa că sunt şanse minime ca bărbatul din Constanţa, recent sosit din Nigeria, să fi contractat virusul Ebola. 

„Pacientul va fi preluat cu o maşină special echipată pentru astfel de cazuri. Suspiciunea în cazul său este, însă, foarte mică. Este puţin probabil ca bărbatul să aibă infecţie cu virusul Ebola, în condiţiile în care a revenit din Nigeria, ţară în care de peste 42 de zile nu s-au mai înregistrat noi îmbolnăviri cu acest virus”, a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Bărbatul a lucrat pe un vas în Nigeria

Bărbatul de 60 de ani din Constanţa s-a întors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas. El a fost transportat, joi, cu ambulanţa la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, după ce a avut simptome ca febră foarte mare şi sânge în urină.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş, a precizat că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la „Matei Balş”. „Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola”, a spus Streinu-Cercel, citat de Mediafax.

Caz similar la Galaţi: malarie în loc de Ebola

Un alt caz de suspect de Ebola a apărut săptămâna aceasta în Galaţi, unde un muncitor român în Guineea Ecuatorială a fost identificat iniţial cu virusul nemilos, apoi medicii au stabilit că are malarie. 

Mai mult, românul ar avut de şapte ori malarie, fiind vorba de o recidivă, au anunţat reprezentanţii MS.


Pe aceeaşi temă:

Raed Arafat: „Şansele ca pacientul din Constanţa să aibă Ebola sunt foarte mici”

VIDEO Suspectul de Ebola din Galaţi, muncitor în Guineea Ecuatorială, a avut de şapte ori malarie. MS: „E un caz de malarie care a recidivat!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite