Moartea patronului Hexi Pharma. Procurorul general: Problemele de direcţie şi de frână au fost ulterioare impactului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că raportul de experiză tehnică şi raportul de expertiză criminalistă în cazul accidentului rutier în care a murit Dan Condrea au fost finalizate. Acesta a menţionat că problemele de frânare şi de direcţie au fost ulterioare impactului. Magistratul a făcut referire şi la cazul „Hexi Pharma”, precizând că prejudicul a fost estimat la 70 de milioane de lei.

„Raportul de expertiză tehnică este terminat, la fel şi raportul de expertiză criminalistă. Ele ne dau concluzii relevante privind circumstanţele producerii evenimentului rutuer. Pe baza coroborării tuturor probelor se va putea da o soluţie cu referire la circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, dacă a fost o sinucidere, dacă a fost un accident”, a declarat procurorul Augustin Lazăr la intrarea în sediul Consiliul Superior al Magistraturii,

De asemenea, acesta a adăugat că „problemele de direcţie şi de frână au fost ulteriorare impactului”.

Procurororul general al României a mai precizat că 280 de unităţi spitaliceşti s-au constituit părţi civile în dosarul „Hexi Pharma, iar prejudiciul a fost estimat la 70 de milioane de lei.

„Cauza a evoluat şi suntem în măsură să spunem că s-au  constituit 280 de părţi civile în dosar, acestea fiind instituţii spitaliceşti. prejudiciul se ridică la 70 de milioane de lei”m a preicat Lazăr.

Patronul Hexi Pharma a amurit într-un accident rutier

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Din cauza impactului, anchetatorii nu şi-au putut da seama imediat cine se afla la volanul maşinii, fiind nevoie de teste ADN.

„Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000.”, spuneau anchetatorii la finalul analizelor.

De altfel, aceştia arată că, în ziua accidentului, într-o singură oră, Condrea ar fi făcut 13 drumuri pe traseul Buftea – Corbeanca.

„Autoturismul implicat în accidentul mai sus menţionat a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca”, au mai precizat procurorii.

Înainte ca testul ADN să fie făcut, procurorii de la Parchetul General arătau că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de partenera de viaţă a acestuia, inclusiv după semnele particulare. Anchetatorii au precizat că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

Întregistrarea audio a primului apel la 112: „Un super-accident aici, la Corbeanca. Numele victimei, Condrea Dan Alexandru”

Săptămţna trecută. a fost dată publicităţii înregistrarea apelului făcut la 112 de către Gabriela Pelin, principalul martor din acest dosar.

Primul apel la numărul unic de urgenţă 112 care a anunţat accidentul rutier din Corbeanca a fost făcut la ora 18.47 chiar de către Gabriela Pelin, principalul martor din acest dosar.

Astfel, la ora 18.47 martora a discutat cu un operator al Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti.

La ora 18.48, apelul a fost preluat de către un operator al Dispeceratului de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Tot în minutul 48 a fost intrat în discuţie şi un operator al Dispeceratului de Urgenţă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, iar la ora 18.49 a intrat în discuţie şi un operator al Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti şi Ilfov.

Dispecer 112: 112, ce urgenţă aveţi?

Gabriela Pelin: Bună ziua. Un superaccident aici, la Corbeanca, la... spre Buftea!

Dispecer 112: Corbeanca?

Gabriela Pelin: Da. A murit. Nu mai mişcă?

Dispecer 112: Ce fel de accident? Un pieton lovit?

Gabriela Pelin: A intrat într-un copac cu maşina şi s-a făcut praf! Nu mai mişcă.

Dispecer 112: Cum vă numiţi dumneavoastră, doamnă?

Gabriela Pelin: Pelin. Eu sunt în trafic.

Bărbat: Alo!

Gabriela Pelin: Alo! Bună ziua!

Bărbat: Bună ziua, sunt persoane încarcerate?

Gabriela Pelin: Da, este decedat. Nu se poate scoate de acolo. Se vede de aici.

Femeie: Poliţia Ilfov!

Bărbat: Doamnă, e blocat în maşină? Se vede în maşină?

Gabriela Pelin: E în şanţ maşina. E un sfert din maşină. Nu mai e nimic din maşina asta! A luat copacul. Este în afara maşinii, în şanţ.

Bărbat: Doamnă, ascultaţi-mă cu atenţie. Persoane blocate, care nu au ieşit din maşină sunt?

Gabriela Pelin: Nu, nu sunt.

Bărbat: Rămâneţi vă rog la telefon!

Gabriela Pelin: Da.

Femeie: Dar este localizată în sectorul 1!

Femeie: E aproape de Centură, de Mogoşoaia, nicidecum de Buftea! Până la Buftea mai este!

Operator ambulanţă: Spuneţi-mi cam ce vârstă are?

Poliţist martor: Nu putem să ne dăm seama, este întors cu spatele.

Operator ambulanţă: Respiră?

Poliţist martor: Nu, nu respiră, persoana e decedată.

Ulterior, pe fundal se aude vocea Gabrielei Pelin care spune numele victimei: „Condrea Dan Alexandru”. Poliţistul martor continuă cu „da, în '75, 41 de ani. Condrea Dan Alexandru”.

    

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează că, în ciuda unor informaţii apărute în presă, în momentul în care li s-a cerut, ei au pus la dispoziţia anchetatorilor înregistrarea apelulului.

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Parchetul General a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor“. 

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Pe aceeaşi temă:

AUDIO Moartea patronului Hexi Pharma. Înregistrarea apelului făcut la 112: Un super-accident aici, la Corbeanca. Numele victimei, Condrea Dan Alexandru

Dan Condrea a făcut 13 drumuri între Buftea şi Corbeanca înainte de a muri

Rezultatele ADN confirmă că Dan Condrea a murit în accidentul din 22 mai. Acesta a făcut atunci 13 deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca

Procurorii au reconstituit parţial traseul lui Dan Condrea înainte de accident

Dan Condrea a fost denunţat de fosta soţie

Ce spun martorii accidentului lui Dan Condrea. Patronul HexiPharma, înmormântat cu discreţie

Moartea patronului HexiPharma: indicii în favoarea teoriei sinuciderii. Tocmai îşi modificase testamentul

Reacţia SRI, după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă: Dan Condrea nu era filat

Teoriile conspiraţioniste din jurul morţii patronului HexiPharma. Certitudini şi speculaţii

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de circulaţie. Soţia afaceristului l-a recunoscut după haine

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite