Ministrul Justiţiei: Cred că anumite «gulere albe» vor fi mai afectate de recuperarea prejudiciului, decât de o eventuală condamnare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţie, Raluca Prună, a declarat joi, la Adevărul Live, că este de părere că anumite „gulere albe” ar putea fi mai afectate dacă vor rămâne fără avere după ce statul a recuperat prejudiciul din dosarul în care sunt condamnaţi, decât dacă ar fi condamnate la închisoare cu executare.

„Am văzut şi eu că în numeroase ocazii procurorul şef al DNA a denunţat acest lucru care este greu de înţeles. Ideea nu este numai să condamni pe cineva şi persoana să îşi execute pedeapsa, asta este parte din joc. Ideea este că societatea trebuie să îşi recupereze prejudiciul cauzat şi îndrăznesc să cred că uneori recuperarea prejudiciul şi o pedeapsă alternativă care să nu însemne neapărat o pedeapsă cu executare, cred că anumite «gulere albe» vor fi mai afectate de recuperarea prejudiciului, decât mersul într-o pedeapsă cu executare în care mai scrie o carte”, a spus Raluca Prună la Adevărul Live.

Mai mult, aceasta a precizat că a început discuţiile cu Ministerul Finanţelor pentru a afla ce anume a împiedica instituţia să recupereze prejudiciile din dosarele de corupţie care au fost deja finalizate prin condamnări definitive.

„Este o prioritate pentru mine, am început discuţiile cu Ministerul Finanţelor Publice. Nu cred că într-un an pot promova o lege, ce cred că pot să fac într-un an este să mă asigur că acest cadru legislativ pe care îl avem este bine aplicat. Deci aş vrea să înţeleg ce anume a împiedicat structuri ale Ministerului Finanţelor să recupereze prejudiciile”, a explicat Prună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite