Ministrul de Interne, Carmen Dan, către cei 2.900 de elevi care au absolvit şcolile MAI: „Oricât de sus veţi ajunge, nu uitaţi de unde aţi plecat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

„Oricât de sus veţi ajunge, nu uitaţi de unde aţi plecat”, le-a transmis ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, celor aproape 3.000 de absolvenţi ai şcolilor de agenţi şi subofiţeri structurii.

Tinerii au fost înaintaţi în primul grad profesional/militar şi, în perioada următoare, îşi vor începe activitatea în cadrul structurilor MAI la care au fost repartizaţi, arată MAI. 

Tinerii avansaţi se adaugă celor peste 2.400 care au absolvit şcolile postliceale ale MAI în luna iulie a acestui an.

„Dacă la începutul anului 2018 deficitul de personal din MAI era de cca. 16%, în prezent a ajuns la aproximativ 11,74%. Conform estimării, acesta va continua să scadă treptat în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât ieşirile din sistem înregistrează un trend descendent după momentul modificării legislaţiei în domeniu. Spre exemplu, în 2018, 1.975 de angajaţi şi-au încetat activitatea în instituţie, dintre care 1.317 cu drept la pensie, comparativ cu 8.659, dintre care 7.757 cu drept la pensie, care au părăsit sistemul în anul 2017”, notează MAI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite