Ministerul român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Turcia: Situaţia de securitate se menţine instabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul român de Externe a a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru Turcia, precizând că începând din 20 iulie a fost decretată de Guvernul turc starea de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Turcia, pentru o durată de trei luni.

„Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile turce, instaurarea stării de urgenţă nu are ca efect direct restricţionarea libertăţii de circulaţie a populaţiei civile, nici a turiştilor străini. MAE este în permanent contact cu autorităţile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei. În acest context şi având în vedere că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Externe.

De asemenea, autorităţile române precizează că este necesară informarea permanentă asupra evoluţiei interne din acest stat şi verificarea disponibilităţii mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite