Ministerul Afacerilor Interne intervine în disputa privind identitatea Carla's Dreams

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul Carla's Dreams a luat naştere în Chişinău în 2012, iar în 2013 s-a lansat în România FOTO Facebook/Carla's Dreams
Proiectul Carla's Dreams a luat naştere în Chişinău în 2012, iar în 2013 s-a lansat în România FOTO Facebook/Carla's Dreams

Ministerul român de Interne intervine în disputa privind identitatea membrilor proiectului Carla's Dreams. Asta, după ce un tabloid din Rusia a publicat mai multe fotografii care i-au demascat pe aceştia.

„Am fost întrebaţi dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla's Dreams din fotografiile recent apărute în spaţiul virtual.

Vă spunem că informaţiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informaţii bancare, informaţii medicale etc.) sunt date cu caracter personal iar în România legea protejează dreptul la viaţa intimă, familială şi privată a tuturor persoanelor.

Totodată, vă asigurăm că membrii trupei Carla's Dreams au intrat în România pe baza unor documente valabile...deci au identitate. Cu identitatea cunoscută perfect sau #imperfect ...bucuraţi-vă de muzica lor”, se arată într-un mesaj postat de Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.

Fotografiile, publicate după o contrazicere pe tema limbii române

Reacţia MAI vine după scadalul iscat atât în presa din România, cât şi în cea din străinătate după ce un tabloid rusesc a publicat mai multe fotografii pentru demascarea Carla's Dreams. 

Pozele au apărut în tabloidul a explica diferenţa dintre română şi moldovenească, de această dată la un post de radio rusesc.

Reacţia primarului Chirtoacă: „F*ck off”

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a criticat acţiunea jurnaliştilor ruşi care susţin că au dezvăluit identitatea Carla's Dreams. 

„Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f*ck off celor care susţin că i-au deconspirat identitatea!

Aparent este vorba despre nişte jurnalişti meseriaşi, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca nişte lepre. Voi nu aţi încercat să-i deconspiraţi identitatea, ci să-i luaţi farmecul, „fishka” (cum se spune în rusă). Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, în Republica Moldova sau în România, ar fi putut să facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, pentru că dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cantă, cum cântă, Carla's Dreams a cucerit şi pentru că a găsit această nişă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de învăţat de la el, şi noi să învăţăm, dar mai ales voi, că nu vă mai ajunge glorie şi teritoriu niciodată...

carla s dreams foto life.ru

El a venit la Moscova cu o piesă nouă şi în limba rusă. A vrut

Din păcate veţi continua să fiţi respectaţi numai pentru literatura, cinematografia, dramaturgia, teatrul, baletul, compozitorii şi muzica pe care le aveţi, pentru Puşkin, Lermontov, Tolstoi, Esenin, Chaikovskii, Sostakovici, Gaidai, Riazanov ş.a. nu însă şi pentru politicile publice pe care le faceţi, sau politica voastră în ansamblu, propaganda pe care o faceţi şi alte modalităţi brutale prin care încercaţi să vă impuneţi, sau mârşăviile precum aceast prin care încercaţi să răniţi sufeltul unui om, a unui artist, care nu v-a făcut nimic rau. să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simţ. Voi ce aţi făcut? L-aţi dus pe la radiouri şi televiziuni, dar şi l-aţi plesnit. I-aţi scuipat în suflet. Şi v-aţi dat şi eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română şi nu moldovenească pe care ne-aţi băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i şi grafia, din latină în chirilică? Sau pentru că vreţi încă o dată să arătaţi „kto rulit”?

Aşa a fost şi în 1940, aţi venit nepoftiţi, ne-aţi ocupat. Totuşi unii, din bun simţ, v-au întâlnit cu pâine şi sare, cum e tradiţia. Voi ce aţi făcut? Le-aţi luat tot şi ia-ţi trimis în Siberia. Şi tot aşa până azi...

Asa că nu vă supăraţi, poate „jaba davit” ca aţi ajuns să cântaţi în română, dar Carla's Dreams va reuşi, cred, şi în continuare să se afirme şi dincolo de hotarele Rusiei, chiar dacă va trebui să înghită mizeriile voastre. Avem imunitate după 200 de ani de ocupaţie”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Carla's Dreams şi decizia anonimatului: „A fost unica metodă să ne păstrăm identitatea”

Proiectul Carla's Dreams a luat naştere în 2012, la Chişinău, iar în 2013 s-a lansat în România cu piesa „P.O.H.U.I.”, aceasta fiind în colaborare cu Inna. Într-un interviu din 2012, vocea proiectului declara că nu îşi va face niciodată publică faţa şi identitatea. Carla’s Dreams e un nume inspirat de personajul Karla, din romanele de spionaj ale scriitorului britanic John le Carré. 

„Anonimatul nu a fost de fapt o opţiune, a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea sau, mai bine zis, să limităm expunerea personală pentru a micşora nivelul de influenţă din exterior“, declara în trecut unul dintre membrii trupei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite