Militarii şi poliţiştii vor avea vacanţele decontate în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decontarea vacanţelor pentru militari şi poliţişti va înlocui voucherele care se ofereau în acest scop, potrivit unui vot dat miercuri de senatori.

Bugetarii au dreptul la câte un voucher de vacanţă anul acesta însă pentru o serie de angajaţi cu statut special din instituţiile de apărare şi securitate naţională şi pentru personalul din Serviciul Român de Informaţii (SRI) se va face decontarea serviciilor turistice, potrivit unui proiect normativ votat azi de Senat, scrie digi 24.

 Ei nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeaşi cu cea pentru voucherele de vacanţă. Acelaşi proiect mai prevede şi două majorări salariale pentru alte categorii de bugetari.

În loc să primească câte un voucher de vacanţă anul acesta, pentru angajaţii din SRI se vor deconta serviciile turistice pe care le cumpără în România, în concediile de odihnă, în limita stabilită pentru tichetele de vacanţă prin OUG nr. 8/2009, potrivit Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017. Documentul a primit azi votul Senatului, dar Camera Deputaţilor e For decizional aici. Dacă şi deputaţii votează propunerea, ea se va aplica numai după ce e aprobată de şeful statului şi publicată în Monitorul Oficial.

Concret, asta înseamnă că aceşti angajaţi vor beneficia de decontare în 2018 în limita a 1.450 de lei, aceasta fiind limita prevăzută de OUG nr. 8/2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite