Militar detaşat la Secretariatul General al Guvernului, prins de DNA în timp ce primea mită 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarul detaşat la SGG a fost reţinut pentru trafic de influenţă
Militarul detaşat la SGG a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Ştefan Enache , militar detaşat la Secretariatul General al Guvernului (SGG), a fost reţinut, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influeanţă. Acesta a fost prins chiar în momentul în care primea 30.000 de euro de la o persoană.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, Ştefan Enache, colonel în cadrul U.M. 02999, detaşat la Secretariatul General al Guvernului, a fost reţinut, marţi dimineaţă, pentru trafic de influenţă.

Potrivit ordonanţei de reţinere, Enache ar fi pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influenţă „pentru ca acesta din urmă să asigure adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din municipiul Bucureşti, la un preţ mult subevaluat”, arată procurorii. 

Imobilul astfel achiziţionat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărţit între inculpat şi persoana respectivă. 

„În acelaşi context, în ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziţionarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, potrivit documentului citat.

Ştefan Enache urmează să fie prezentat marţi în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite