Medic militar de la Spitalul Carol Davila, prins în flagrant când primea mită. Care era preţul cerut pentru o operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Viorel Radu Vrăcioiu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, a fost pus sub control judiciar de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de lei. Medicul ar fi considerat suma iniţială de 200 de lei oferită de martorul denunţător mult prea mică pentru o intervenţie.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29.11.2018, a medicului Viorel Radu Vrăcioiu.

Potrivit procurorilor militari medicul a fost prins în flagrant primind suma de 500 de lei pentru efectuarea unei operaţii. Anterior, acesta ar fi considerat suma de 200 de lei oferită iniţial mult prea mică şi i-ar fi spus unei paciente că nici nu merge în sala de operaţii pentru aceşti bani.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii”, se arată în comunicatul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari,  ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic primar O.R.L., în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila.”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite