Măsuri antitero la Sibiu: coşurile de gunoi au fost sigilate pentru a nu putea ascunde explozibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sibiu

Summit-ul liderilor europeni de la Sibiu a determinat o desfăşurare uriaşă de forţe de securitate în oraş şi , fiind interzisă circulaţia auto şi chiar şi pietonală în anumite zone. Summary

Pentru ca cei 30 de lideri ai UE care se reunesc miercuri la Sibiu să fie în siguranţă, au fost sigilate capacele de canal, chiar şi porţile de acces la obiective turistice, iar coşurile de gunoi au fost acoperite cu plastic şi de asemenea au fost sigilate, ca să nu poată ascunde dispozitive explozibile. 

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a stabilit ca dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE şi SPP, care asigură securitatea şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, prezenţi la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, să fie instalate gradual, începând din 6 mai. Cetăţenii vor avea acces pietonal parţial, în ziua summit-ului în Piaţa Mare, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă. ”Măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal şi necesar pentru importanţa şi amploarea unui astfel de eveniment”, se arată într-un comunicat al Comitetului Interministerial pentru Securitate, arată digi24.ro.

Primăria Sibiu a anunţat că ”este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricţionarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 şi 22, în câteva zone din centrul oraşului”. ”Cei domiciliaţi în aceste zone vor avea acces la proprietăţi în baza documentelor de identitate însoţite de ecusonul nominal de acces. Angajaţii societăţilor comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde îşi desfăşoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces şi a unui document de identitate. Turiştii cazaţi în unităţile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces şi a unui document de identitate. Sibienii au acces pietonal, parţial, în zona centrală, str. N.Bălcescu şi Piaţa Mare, Parcul Bulevard, Piaţa Unirii – între străzile Andrei Şaguna şi N.Bălcescu, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă”, se arată într-un comunicat al Primăriei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite