Marian Vanghelie, la Tribunal: „Mie îmi place cuvântul puşcărie. Dacă o să mai fac şase luni, un an, doi, nu o să înnebunească nimeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Marian Vanghelie a declarat miercuri, la Tribunalul Bucureşti, înainte de procesul în care este acuzat că a luat mită, că a început să îi placă termenul de „puşcărie”, adăugând că dacă va mai fi închis un an sau doi „nu înnebuneşte nimeni". Cazul său a fost amânat pe 20 septembrie, după ce judecătoarea din dosar a anunţat că se pensionează.

„Ce am văzut în ultimii ani de zile, peste 75% sunt făcături. Nu vreau să vorbesc de mine, spun ca principiu. Dacă ar fi problemă cu Vanghelie, ar putea să-mi dea 25 de ani şi nu ar interesa pe dumneavoastră, nici societatea. Au decapitat o clasă politică, oameni de afaceri, toţi din zona presei. Când au decapitat tot ce mişca, cred că unii trebuie să răspundă. Şi mi-a plăcut de domnul profesor Voiculescu, care a venit cu energie mai mare şi a spus că mergem până la capăt” a spus Marian Vanghelie.

Fostul edil a declarat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, înainte de procesul în care este acuzat că a luat mită, că a început să îi placă termenul de „puşcărie”, adăugând că dacă va mai fi închis un an sau doi „nu înnebuneşte nimeni”.

„Mie îmi place cuvântul puşcărie, a început să-mi placă. Am făcut-o un an de zile: patru luni în arest, şase luni la domiciliu, dacă o să mai fac şase luni, un an, doi, nu o să înnebunească nimeni. (...) Nu vreau decât să mergem până la capăt şi toţi să răspundă. Ăia care au făcut lucruri bune să fie felicitaţi, ăia care care nu au făcut lucruri bune, să răspundă pentru tot, pentru abuzurile că au luat oamenii de pe stradă şi cu forţa, cu japca şi au şantajat. Au fost şantajate nevestele unor oameni, cum s-au luat de copii şi le-au făcut dosare penale. (...) Nu vreau să vorbesc de mine, spun ca principiu. Dacă ar fi problemă cu Vanghelie, ar putea să-mi dea 25 de ani şi nu ar interesa pe dumneavoastră, nici societatea", a adăugat fostul primar al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a mai spus că vine „cu drag” la instanţă pentru a asista la procesul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în legătură cu favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru la atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primariei Sectorului 5. „O să vedeţi şi dumneavoastră, că sunteţi tineri, că o să plătească cu toţii, chiar dacă acum pare că mai ţin de funcţii, de unele, de altele", a mai spus fostul edil.

La termenul de miercuri al dosarului s-a prezentat la instanţă şi Mircea Geoană, pentru a fi audiat în calitate de martor. Având în vedere că unul dintre judecătorii completului urmează să se pensioneze, audierea sa a fost amânată pentru 20 septembrie. Este vorba de magistratul Otilia Bomboş.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite