MAI a înfiinţat Consiliul Consultativ al instituţiei din care fac parte foştii miniştri de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Gabriel Oprea, a înfiinţat la nivelul instituţiei un Consiliul Consultativ din care fac parte toţi miniştrii de Interne de după 1990. Marţi a avut loc şi prima şedinţă a Consiliului în care Oprea şi zece foşti miniştri au discutat despre securitatea regională a României şi au decis să transmită un apel Consiliului de Justiţiei şi Afaceri Interne în care să susţină intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

Vicepremierul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, a anunţat că a fost convocat pentru prima dată Consiliul Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), din care fac parte foşti miniştri de Interne, indiferent de culoarea politică.

La prima întâlnire a Consiliului Consultativ al MAI au fost prezenţi Liviu Dragnea, Ioan Rus, Marian Săniuţă, Gavril Dejeu, Radu Stroe, Doru Ioan Tărăcilă, Dudu Ionescu, Vasile Blaga şi Gabriel Berca. De la această întâlnire au lipsit Traian Igaş şi Cristian David, acesta din urmă nefiind invitat.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că, la prima întâlnire s-a discutat despre probleme care ţin de organizarea şi drepturile cadrelor MAI, dar şi probleme legate de securitatea regională a României şi efectele pe care aceasta le produce în legătură cu securitatea internă.

„Actualul context de securitate regională cu efecte în planul securităţii interne impune adaptări rapide şi eficiente în ceea ce priveşte rolul şi priorităţile Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă şi securitate pentru cetăţenii români”, a spus Gabriel Oprea.

Vicepremierul a anunţat şi că membrii Consiliului Consultativ al MAI au decis să transmită tuturor miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene o scrisoare în care se susţine cauza României pentru intrarea în spaţiul Schenghen.

Consiliul Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne a fost creat la iniţiativa vicepremierului Gabriel Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite