Liderii udemerişti încalcă samavolnic Constituţia României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut deja destule zile de când presa informează că felurite mari oraşe din Ardeal au fost împânzite, din ordinul unor fruntaşi ai dezbinării pitulaţi în conducerea UDMR, cu inscripţii absolut provocatoare.

Invenţii ale unor profitori, ale unor nesimţiţi, ale unor briganzi politici prin care, în cel mai anticonstituţional chip, monştrii respectivi promit că vor salva Clujul, Oradea sau Târgu Mureşul de capitala ţării, Bucureşti. Puţin importă că asemenea scursori, care de prea multe ori au stat la masa guvernării României, aruncă pe piaţă, în cel mai josnic mod, crase neadevăruri. Ei îşi desăvârşesc minciuna fără a fi de nimeni stingheriţi. Iar când sunt luaţi de presă la întrebări, pretind că ar fi europeni ce ar promova descentralizarea. Nu sunt decât nişte şnapani. Demni de tot dispreţul.

Promisiunea scandaloasă plasată în văzul lumii încalcă în modul cel mai flagrant articolul întâi din Constituţia ţării. Pe care, de altminteri, marii udemerişti au declarat în repetate rânduri că nu vor să îl recunoască.

Tot aştept de duminică încoace reacţia vreunui înalt oficial al Statului român. Reacţia preşedintelui Iohannis, garant al aplicării Constituţiei, a premierului Dacian Cioloş, ori a ministrului de Interne Ioan- Dragoş Tudorache. Aştept să aflu că s-au luat măsuri ferme, în conformitate cu legile României, împotriva organizaţiilor UDMR şi a şefilor acestora din capitalele de judeţ în care şi-au făcut apariţia şi se lăfăie în continuare aceste inscripţii concepute de demenţi travestiţi în politicieni. La Cluj au fost înlăturate. Trebuiau date instantaneu date jos şi tratate drept delicte.

Aştept, dar se pare că aştept în zadar, ca marii lideri ai marilor partide din România să afirme că inscripţiile cu pricina sunt intolerabile, tot cum inadmisibilă este şi cererea UDMR ca maghiara să devină în Harghita şi Covasna a doua limbă oficială. Aştept să aflu cât din banii plătiţi în chip de impozite şi taxe de bucureşteni sunt redirecţionaţi către judeţele respective. Un fapt despre care liderii udemerişti nu suflă o vorbă. Cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au participat activ, graţie poziţiilor politice prin care pretind că ar sluji apărarea maghiarimii, la jaful prin despăduriri a Harghitei şi Covasnei.

Se pare că aştept degeaba fiindcă şi Alina Gorghiu, şi Liviu Dragnea şi-au lipit, strategic, leucoplast pe gură.

Între timp, acţiunea iresponsabilă şi anticonstituţională a UDMR s-a întins şi pe facebook. Loc unde apar tot felul de postări destabilizatoare sub însăşi semnătura liderului formaţiunii, dizgraţiosul iezuit  Kelemen Hunor. Afirmaţii manipulatorii iarăşi de nimeni contrazise şi de nici unul din organele îndrituite ale Statului de drept pedepsite aşa cum se cuvine.

Moleşeala, inacţiunea de care suferă înalţii oficiali ai Statului român în deplină complicitate cu liderii politici are o explicaţie simplă. Şi pesediştii, şi liberalii stau în expectativă, tac fiindcă nu e deloc exclus să aibă nevoie de mai marii udemerişti atunci când va veni momentul discutării viitoarei majorităţi parlamentare.

Iar cum dl. Iohannis, ca şi dl. Cioloş, nu sunt defel străini de partizanat politic, au adoptat şi ei tăcerea care se zice că ar fi de aur. Asta cu toate că încă de acum anunţă manifestări grandioase menite să celebreze centenarul Marii Uniri.

Încă o dovadă cât e de lung în România şi pentru politicienii românii drumul vorbei către faptă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite