Judecătorul Mirela Popescu, încă şase luni în fruntea Secţiei penale de la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, cu unanimitate prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorului Mirela Popescu Sorina, judecătoarea ce a făcut parte din completurile care le-au condamnat pe Elena Udrea şi Alina Bica.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător POPESCU MIRELA SORINA, începând cu data de 25.07.2018, până la ocuparea funcţiei în condiţiile art. 53 din Legea nr. 303/2004, dar nu mai mult de 6 luni”, este decizia secţiei.

Magistratul, care este şi preşedintele unuia dintre Completele de 5 judecători care a avut spre soluţionare cauzele mediatizate ale Elenei Udrea şi Alina Bica, a candidat, în luna martie, pentru un nou mandat la conducerea Secţiei, fiind singurul judecător care s-a înscris în cursă, însă candidatura a fost respinsă.

Mirela Sorina Popescu ocupa aceasta functie din 24 ianuarie 2015, legea permiţându-i reinvestirea pentru un singur mandat pentru aceasta funcţie. La sfârşitul lunii ianuarie 2018, atunci când îi expira mandatul în fruntea Secţiei, CSM a decis delegarea acesteia pentru o perioadă de 6 luni la conducerea Secţiei penale a Curţii Supreme.

Mirela Sorina Popescu conduce unul dintre cele două completuri de 5 judecatori de la Curtea Supremă, ce judecă definitiv dosarele în care sunt implicaţi miniştri sau parlamentari. În plus, preşedintele secţiei are atribuţia de compune completurile de judecată.

Mirela Popescu Sorina are o experienţă în magistratură de 24 de ani. Şi-a început activitatea că procuror la Parchetul Judecătoriei Găeşti, iar în anul 1996, a devenit judecător la Tribunalul Argeş. În perioada 2006-2009, a condus Curtea de Apel Piteşti, iar în 2010 a promovat la Curtea Suremă.

Mirela Popescu a făcut parte din completul de cinci judecători care l-a condamnat pe George Becali, în Dosarul Portbagajul, la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistratul l-a condamnat, alături de alte două colege, pe senatorul Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupţie. Mirela Popescu a făcut parte şi din completul care a menţinut condamnarea la şase ani de închisoare cu executare a fostului procuror Nelu Carpen. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite