Magistratul Fabiola Finta de la Judecătoria Sectorului 5, sancţionată de CSM după ce a întârziat redactarea hotărârilor în 588 de cauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Fabiola Finta, de la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, a fost sancţionată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de trei luni, pentru că a întârziat redactarea hotărârilor în 588 de dosare.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Fabiolei Finta, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

"În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei Finta Fabiola, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în "diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni", pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II - a din acelaşi act normativ - "întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile"", conform unui comunicat de presă al CSM.

Decizia nu este definitivă

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Inspecţia Judiciară a anunţat, în 15 octombrie, că a promovat acţiune disciplinară împotriva judecătoarei Fabiola Finta, de la Judecătoria Sectorului 5, faţă de care s-a reţinut că, în 588 de cauze, a depăşit, cu până la un an şi şase luni, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite