Klaus Iohannis, la ceremonia marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial: Îmi plec fruntea în memoria celor 800.000 de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia naţională dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, duminică, la ora 12.30, pe Platoul Monumentului Ostaşului Necunoscut, Memorialul Eroilor Neamului, Parcul Carol I.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis: În numele Statului Român, în faţa Monumentului Eroului Necunoscut şi a Memorialului Eroilor Neamului, îmi plec fruntea în memoria celor 800.000 de victime ale Marelui Război, deopotrivă militari şi civili. Nu-i vom uita niciodată! Onorăm astăzi curajul şi determinarea Regelui Ferdinand, rămas în memoria naţională drept Întregitorul, dar şi contribuţia Reginei Maria, care, prin stăruinţă şi diplomaţie, a jucat un rol important în recunoaşterea internaţională a victoriei în Marele Război şi a Marii Uniri. Un gând de profundă recunoştinţă se îndreaptă către cei care, prin demnităţile şi responsabilităţile civile şi militare pe care le-au avut în momentele cruciale ale verii lui 1916 şi mai apoi pe întreg parcursul războiului, au servit cu devotament interesul naţiunii române. La un secol de la Primul Război Mondial, vă chem să îi pomenim pe toţi cei căzuţi în luptă şi se odihnesc în pământul ţării noastre, indiferent de steagul sub care au luptat şi de limba în care au jurat credinţă acestuia. Fie-le ţărâna uşoară!

În jurul orei 12.30, manifestaţia a început în Parcul Carol I din Capitală, fiind prezent şi Patriarhul Daniel. La eveniment se află şi premierul Dacian Cioloş dar şi mai mulţi miniştri din cabinetul acestuia. La finalul ceremoniei va avea loc un exerciţiu militar de tip drill-team.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite