Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul „Romgaz - Interagro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ioan Niculae a venit, joi, la DIICOT, pentru a fi audiat şi a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii după refacerea anchetei în dosarul „Romgaz – Interagro“.

La intrarea în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Patronul Interagro, Ioan Niculae  a refuzat să facă declaraţii privind refacerea anchetei, după infirmarea rechizitoriului prin care omul de afaceri, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi alte persoane din conducerea companiei Interagro trebuiau să fie trimişi în judecată.

Adriean Videanu a fost la DIICOT în 5 octombrie, el declarând atunci că acuzaţia pe care i-o aduc acum procurorii în dosarul “Romgaz-Interagro" este de participaţie improprie la complicitate la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii DIICOT reiau actele procedurale în acest dosar şi cheamă la audieri toate persoanele vizate în cauză, pentru a le aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi probele noi din cauza în care, iniţial, faptele au vizat intervenţii la Romgaz pentru ca firma Interagro să primească preferenţial gaze la preţuri mici.

Printre persoanele audiate de procurorii DIICOT sunt Mircea Marin, administrator Interagro, şi foştii secretari de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, Dan Victor Alexandru şi Viorel Palaşcă.

În luna martie, dosarul "Romgaz-Interagro” era aproape finalizat, după mai bine de trei ani de anchetă, de către procurorii DIICOT, care au chemat atunci persoanele vizate, le-au adus la cunoştinţă că au fost puse sub inculare şi le-au prezentat materialul de urmărire penală, ultima etapă înaintea trimiterii cauzei în instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite