FOTO Ramificaţiile vieţii lui Nae Nicolae. A fost condus pe ultimul drum de politicieni, interlopi, manelişti şi foşti mari fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fane Spoitoru, trist, la căpătâiul lui Nae Nicolae
Fane Spoitoru, trist, la căpătâiul lui Nae Nicolae

Nae Nicolae, regele imobiliarelor din Ilfov, a fost condus azi pe ultimul drum cu alai mare: de la Anghel Iordănescu la Fane Spoitoru şi de la Florin Pandele la Sorin Copilul de Aur.

Nae Nicoale a fost prieten cu toată lumea. Ajunsese la un moment dat vice la PSD Ilfov, a trecut la UNPR, a sponsorizat clasa politică, a primit NUP-uri şi anii de puşcărie cu suspendare. Avea echipă de fotbal, năşea manelişti şi ştia limba interlopilor. Astfel a trăit şi a murit: în lux. Nu e de mirare că fanfara i-a cântat, pe ultimul drum, bucăţi din coloana sonoră a filmului „Naşul”.

Pe Nae Nicolae l-a călcat trenul, miercuri, la bariera Petricani. Mulţi şmecheri din Pipera traversează acea cale ferată după ce barierele s-au pus, dar Nae a avut ghinion: a venit trenul.

Au rămas în urma lui trei copii, o nevastă, fraţi, surori şi multă suferinţă omenească. Au rămas şi averi greu de cuantificat. Hectare de teren în Ilfov, bani daţi sau luaţi cu camătă şi o ditamai casa în Pipera. „Ce cauţi tu aici, Nae? Că tu ai ditamai casa!”, aşa spunea nevasta lui când l-au băgat pe Nae în mormânt.

„Adolescent în comportament şi în gândire”

Ultima zi pe pământ a lui Nae a început la stadionul „Dumitru Mătărău”, din Ştefăneştii de Jos. Manelistul Dan Bursuc a organizat totul. Boxele, microfoanele, ecoul. Tot el i-a făcut lui Nae Nicolae o coroană imensă de flori. În mijlocul coroanei a aşezat o poză cu Nae în mărime naturală. Coroana imensă a fost purtată tot timpul în capul coloanei funerare. Era de parcă Nae mergea înaintea tuturor cu papion la gât şi cheile de la maşină într-o mână.

nae 7

Anghel Rababoc, primarul comunei Ştefăneşti a ţinut un discurs pe care se vedea că l-a învăţat pe nevăzute: “Nae a fost ca un trandafir roşu, ca o floare frumoasă. A fost un adolescent şi în gândire şi în comportament. Ce minunat lucru: el se recomanda peste tot «Nae de la Ştefăneşti». Aveam şi noi două personalităţi în Ştefăneşti: pe Nae şi pe Adi Minune. Dar uite că Nae s-a grăbit”.

Numai necazuri a avut Anghel Rababoc în ultimele luni: şi-a condus cumnatul - pe Dumitru Cioflină - la puşcărie şi acum l-a condus pe Nae – naşul fiului său – pe ultimul drum.

Înmormântarea a paralizat oraşul

Nu chiar toţi locuitorii din Ştefăneşti şi-au luat adio de la Nae Nicolae. Unii au avut nunţi programate şi chiar când lumea se întorcea de la cimitir se auzea dinspre Primărie: „Mulţi ani trăiască”. Alţii pur şi simplu au stat acasă şi s-au bucurat de prima sâmbătă caniculară: au mâncat, au băut şi au pus manele la maxim, de se auzea până în cimitir.

Convoiul funerar a blocat complet şoseaua Ştefăneşti, care face legătura între comună şi Bucureşti. Microbuzele încărcate cu oameni care veneau de la hipermarketurile din Capitală au oprit pe marginea drumului. Nu s-a mai putut circula. Poliţiştii ridicau din umeri. Nu era normal, dar era, totuşi, Nae. 1.500 de oameni au înfruntat căldura. Câte o adolescentă mai leşina din când în când. Babe cu copii în braţe - negri de la atâta plâns: „Ce e mamaie, îţi pare rău de neanto Nae?”.

Nevasta lui Nae Nicolae a trăit cu adevărat o mare dramă: s-a întors din Israel unde-şi trata fiica de o boală gravă şi a găsit un sicriu închis. „El a murit cu focul copiilor”, spunea femeia. „Şi uitaţi-vă că acum nu vrea să intre în groapă”. Într-adevăr groparii s-au chinuit să aşeze sicriul în cavoul de marmură. Şi normal că le-a fost greu din moment ce rudele au mobilat cavoul cu glastră cu flori, covoraş bej, un dulăpior cu două sertare. Au mai adus o minge de fotbal şi ghetele de fotbal, ca Nae Nicolae să aibă cu ce juca fotbal şi pe lumea cealaltă. Plecând de la cimitir, văduva a încheiat: „Nae, Nae, ce mi-ai făcut tu mie!” În urmă, fanfara a dat drumul unui marş vesel şi triumfător, „cel mai frumos marş care s-a scris vreodată”, cum avea să explice mai apoi un trompetist. Poartă titlul „Ecou în munţi”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite