21 de magistraţi au promovat la Instanţa Supremă, după susţinerea unui interviu la Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr de 21 de magistraţi au promovat la Instanţa Supremă    FOTO Adevărul
Un număr de 21 de magistraţi au promovat la Instanţa Supremă    FOTO Adevărul

Un număr de 21 de magistraţi înscrişi la concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au obţinut, după susţinerea unui interviu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi a unei probe scrise, punctajul necesar promovării.

Concursul pentru ocuparea a 29 de posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început la 7 ianuarie şi se va încheia în 31 mai.

Cel mai mare punctaj la concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a obţinut judecătoarea Eugenia Ion, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi anume 94,66 puncte.

Magistratul a candidat pentru un post la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la Instanţa Supremă.

La rândul său, judecătoarea Luciana Mera, de la Curtea de Apel Bucureşti, care a făcut parte din completul care a dispus arestarea poliţistului Cristian Cioacă, în decembrie 2012, a obţinut 90 de puncte.

Cristina Văleanu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi, care a concurat pentru un post la Secţia I civilă, a obţinut 83 de puncte.

Judecătoarea este cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru favorizarea infractorului, pentru că i-ar fi spus, în octombrie 2010, judecătorului Radu Tărniceriu, la acea dată preşedinte al Tribunalului Iaşi, că ea a autorizat, la cererea DNA Iaşi, interceptarea convorbirilor telefonice şi ambientale purtate de acesta cu un inculpat cercetat pentru fapte de corupţie, potrivit Mediafax.

Procurorul Horia Valentin Şelaru de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, delegat la Parchetul instanţei supreme şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi pe când aceasta era procuror general, a obţinut 81,33. Şelaru şi-a dorit să ajungă la Secţia penală a Instanţei Supreme.

41 de magistraţi au susţinut pe 15 şi 16 mai interviul de promovare în faţa plenului CSM

Un număr de 41 de magistraţi au susţinut, pe 15 şi 16 mai, în faţa plenului CSM interviul de promovare în funcţia de judecător la secţiile I şi II civile, Secţia de contencios administrativ şi fiscal şi Secţia penală a instanţei supreme, dar doar 21 de magistraţi au obţinut punctajul necesar promovării.

Alţi 16 candidaţi au fost respinşi la interviu, doi s-au retras, iar alţi doi au absentat.Pe 19 mai, magistraţii au susţinut o probă scrisă cu caracter practic.

Condiţii de înscriere la concurs

La concurs s-au putut înscrie judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată şi care la ultimele trei evaluări au avut calificativul „foarte bine“ şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Potrivit regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului, rezultatele finale se prezintă plenului CSM în vederea validării, iar în termen de cel mult 15 zile de la comunicarea rezultatelor finale CSM dispune prin hotărâre promovarea candidaţilor declaraţi admişi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite