Guvernul verifică dacă firma de transport în Muntenegru a respectat condiţiile de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a anunţat, luni, că va iniţia rapid toate verificările necesare pentru a se vedea dacă firma implicată în organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranţă.

Într-un conunicat trimis luni de Executiv, premierul Victor Ponta transmite condoleanţe către familiile românilor decedaţi în urma accidentului din Muntenegru şi asigură că autorităţile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi.

El arată că se ţine în permanenţă legatura cu autorităţile muntenegrene şi au fost puse la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru, fiind autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat în Miniterul Sănătăţii, Raed Arafat, cu disponibilitatea aducerii în ţară, a raniţilor care pot fi transportaţi, decizie care va fi luată la faţa locului.

Două aeronave sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării pentru a pleca spre Podgoriţa şi a ajuta la repatrierea celor implicaţi în accident, cu acordul autorităţilor din Muntenegru.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la CAE şi CAG la Luxemburg şi urmează să efectueze de urgenţă deplasarea la Podgoriţa, pentru a coordona de la faţa locului activităţile
întreprinse de echipa operativă din România.

Guvernul României mulţumeşte, de asemenea, Guvernului din Muntenegru, precum şi cetăţenilor din zonă pentru sprijinul important şi asistenţa acordată şi pentru solidaritatea de care au dat dovadă în faţa acestui tragic accident, arătând că modul în care cetăţenii din Podgoriţa s-au implicat pentru a ajuta, inclusiv prin donarea de sânge pentru victime, este cu adevărat remarcabil.

"În ceea ce priveşte cauzele accidentului, Guvernul va întreprinde rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranţă", se mai arată în comunicat.

Un autocar s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, air numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului a crescut la 18.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru Mediafax, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit.

Usturoi a precizat că agenţia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care operează pe numeroase circuite, şi că nu a existat nicio problemă până acum. El a spus că nici transportatorul nu îşi explică cum s-a produs accidentul, susţinând că autocarul şi şoferii erau în cea mai bună stare. 


UPDATE 11.50 Autocarul răsturnat în Muntenegru aparţine firmei Gregory Tour Holiday, deţinută de Viorica Ioana Grigore din Braşov. Administratorul firmei este Mihaela Iuliana Grigore, cea care deţine Brevetul de turism nr. 8117.

În 2011, firma a raportat o cifră de afaceri de 39.000 de lei, în timp ce profitul a fost de doar 943 de lei, conform Ministerului de Finanţe.

Firma deţine o poliţă de asigurare pentru turişti valabilă până pe 16 noiembrie 2013. Asiguratorul este “German Romanian Assurance” SA din Bucureşti


Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO FOTO Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 români, descris de o bucureşteancă

În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

Corlăţean a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru în care un autocar cu numere de înmatriculare româneşti s-a prăbuşit într-o prăpastie.

O aeronavă a MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce românii răniţi în accident

O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa.

Lista românilor internaţi în spitalul din Muntenegru în urma accidentului în care au murit 18 persoane

Spitalul din Muntenegru, la care au fost duse 32 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie. Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la 18.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite