Grupare de hoţi, destructurată de procurori cu sprijinul autorităţilor franceze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii au avut loc marţi în Bucureşti şi în alte trei judeţe pentru prinderea unor persoane suspectate că ar fi furat mai multe bunuri de pe teritoriul Franţei. Prejudiciul creat în acest caz se ridică la peste 500.000 de euro. Autorităţile române au cooperat cu cele franceze pentru prinderea suspecţilor.

Acţiunea au avut loc în cadrul cererii de asistenţă judiciară internaţională formulată de Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon (Franţa) într-un caz în care autorităţile franceze fac cercetări faţă de o grupare infracţională din România. 

Membrii acesteia sunt suspectaţi de furt în grup organizat şi tentativă de furt în grup organizat, participare la o asociere de răufăcători în vederea pregătirii unei crime şi deţinere de bunuri furate ce provin dintr-o crimă sau dintr-un delict în grup organizat.

Anchetatorii precizează că în perioada 1 ianuarie 2013 – 12 martie 2014, suspecţii ar fi comis peste 24 de furturi pe teritoriul Franţei, prejudiciul total ridicându-se la peste 500.000 de euro.

În urma schimburilor de mesaje operative făcute în ultimele luni de către anchetatorii francezi cu ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş în cadrul cooperării poliţieneşti internaţionale, precum şi a cererilor de asistenţă judiciară, au fost declanşate activităţi comune de cercetare, organizându-se o acţiune comună pe 3 iunie 2014.

În cadrul acestei acţiuni, sub delegarea DIICOT, ofiţerii de investigaţii criminale au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi în trei judeţe, fiind puse în executare şi şase mandate europene de arestare emise pe numele unor membri ai grupării infracţionale.

Totodată, a fost efectuată simultan şi o acţiune pe teritoriul Franţei, ocazie cu care au mai fost reţinuţi alţi cinci membri ai grupării pentru care au fost emise mandate europene de arestare.

În prezent, sunt continuate cercetările de către poliţiştii români împreună cu anchetatorii francezi care au participat la acţiune, fiind audiate mai multe persoane (suspecţi şi martori), efectuându-se verificări ale mai multor bunuri ridicate şi alte activităţi specifice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite