Gigi Becali a trimis Parlamentului o petiţie în care arată că este torturat: „Nu mi se permite internarea într-un spital fără pază”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali reclamă că este torturat şi supus la tratamente inumane
Gigi Becali reclamă că este torturat şi supus la tratamente inumane

Omul de afaceri Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri din Parlament o petiţie prin care cere încetarea abuzurilor la care susţine că este supus. Acesta reclamă că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

În petiţie, Becali, aflat în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge că nu îi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi a tratamentului aferent "într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave" de care suferă, potrivit Mediafax.

De asemenea, finanţatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia sa, menţionând că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.

"De la data la care am fost încarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut ţine contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat de tradiţia noastră machedonească care nu permite prezenţa femeilor (mame, soţii, fiice, nepoate etc.) să participe la vorbitoarele care se efectuează în cadrul penitenciarelor", susţine Gigi Becali, în petiţia transmisă Parlamentului.

Petiţia lui Becali este adresată preşedintelui Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament, Mircea Man.

Mai are de stat peste doi ani şi jumătate la închisoare

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite