Gică Popescu a primit permisiunea să meargă la înmormântarea tatălui său. El poate lipsi din penitenciar 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu alături de familia sa
Gică Popescu alături de familia sa

Gică Popescu a primit permisiunea de a participa la funeraliile tatălui său care vor avea loc joi la Calafat. O comisie specială a Penitenciarului Rahova a aprobat cererea depusă de fostul internaţional, acesta urmând să fie eliberat pentru 24 de ore.

Potrivit deciziei de miercuri a comisiei Penitenciarului Rahova, Gică Popescu va putea participa la funeraliile tatălui său care vor avea loc joi, potrivit Digi24.

Reprezentanţii Penitenciarului Rahova au declarat că Gică Popescu nu doreşte ca jurnaliştii să afle decizia luată de Comisia care i-a analizat cererea de eliberare.

„Persoana privată de libertate Gică Popescu a declarat că nu este de acord ca reprezentanţii mass media să fie informaţi cu privire la situaţia sa din acest moment”, au declarat oficialii închisorii.

În cursul zilei de marţi, zi în care a aflat că tatăl său a decedat Gică Popescu a depus o cerere la conducerea Penitenciarului Rahova unde este deţinut pentru a obţine permisie să participe la înmormântare. 

Solicitarea fostului internaţional a fost analizată de o comisie de individualizare a regimului de executare a pedepsei. 

Potrivit legii, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile. 

„Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar“, mai arată legea.

Gică Popescu cere „linişte şi decenţă”

Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în Dosarul „Transferurilor”. Acesta împreună cu soţia sa Luminiţa au transmis, azi, un scurt comunicat în care cer reprezentanţilor mass-media „să dea dovadă de înţelegere“ şi să le acorde „liniştea şi decenţa cuvenite“, după decesul lui Constantin Popescu. 

„După cum aţi aflat, familia noastră trece, din nou, printr-un moment extrem de greu. Sperăm că şi de această dată reprezentanţii mass-media să dea dovadă de înţelegere în ceea ce ne priveşte şi să ne acorde liniştea şi decenţa cuvenite acestei situaţii. Vă mulţumim pentru înţelegere, Luminiţa şi Gică Popescu“, se arată în comunicat.

Constantin Popescu, tatăl fostului fotbalist Gheorghe Popescu, a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, în urma unui infarct. Acesta suferea de cardiopatie ischemică, iar luni dimineaţa a mers la medicul de familie pentru a-şi lua tratamentul obişnuit. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/tat-l-lui-gic-popescu-a-murit" target="_blank">View the story "Tatăl lui Gică Popescu a murit" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite