Gabriel Oprea, tot mai departe de titlul de doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) îl lasă fără titlul de doctor pe  Gabriel Oprea. CNATDCU a respins, luni, contestaţia fostului vicepremier depusă zilele trecute la Ministerul Educaţiei, după verdictul de plagiat dat de experţii Consiliului Naţional de Atestare a titlurilor.

Ministerul Educaţiei a avut la dispoziţie zece zile să răspundă la contestaţia fostului ministru Gabriel Oprea. Săptămânile trecute, el a anunţat, după votul experţilor de la CNATDCU, că se va lupta pentru titlul său de doctor.

Acuzaţia de plagiat la adresa lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a apărut în iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Şercan a demonstrat că întreaga lucrare a celui care pe atunci era ministru de Interne şi vicepremier, nu conţinea niciun citat cu ghilimele.

La 1 august 2016, Consiliul general al CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, urmând ca decizia de retragere a titlului să fie luată de ministrul Educaţiei.

„Comisia a argumentat pe mai multe pagini şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte şi propune în virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luată în unanimitate, de cei în jur de 35 de membri” a declarat Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, "Procedura plângerii prealabile", a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite