Gabriel Marin, care l-ar fi denunţat pe Tăriceanu, pus sub acuzare de DNA pentru o şpagă de 3 milioane de lei la ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Marin, foto captura Youtube
Gabriel Marin, foto captura Youtube

Omul de afaceri Gabriel Marin a fost trimis în judecată de DNA pentru că i-ar fi dat unui angajat ANAF peste trei milioane de lei ca să intervină pe lângă colegii săi pentru ca firma sa, Omnilogic, să câştige o licitaţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de un om de afaceri pentru cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală săvârşită în formă continuată.

Anchetatorii au precizat că, în perioada ianuarie - februarie 2012, omul de afaceri ar fi remis unui funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul ANAF suma de 3.020.588 lei, reprezentând preţul influenţei pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuţii în procedura de achiziţie, în vederea adjudecării, de către o societate a omului de afaceri, a unei licitaţii având ca obiect achiziţionarea de către instituţia publică a unor produse software. 

"Banii respectivi (reprezentând 20% din valoarea contractului) ar fi fost remişi funcţionarului indirect, prin transfer bancar, în contul unei societăţi indicată şi controlată de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, se arată în comunicat.  

Sursa citată menţionează că, pentru a achita comisionul respectiv, omul de afaceri ar fi asigurat înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă a unor cheltuieli nereale în sumă totală 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA dedusă nelegal.

Comunicatul DNA nu oferă un nume, dar mai multe surse judiciare au confirmat că omul de afaceri este Gabriel Marin. Mai multe informaţii apărute în presă în luna iunie arătau că omul de afaceri a fost unul dintre cei care l-au denunţat pe Călin Popescu Tăriceanu într-un dosar în care urmărirea penală nu a fost începută după ce Senatul a respins cererea DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite