G4Media.ro: Inspecţia Judiciară, din nou la DNA. Ţinta ar fi toate dosarele făcute pe baza protocoalelor cu SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspecţia Judiciară ar fi descins la sediu DNA      FOTO Mediafax / Marian Ilie
Inspecţia Judiciară ar fi descins la sediu DNA      FOTO Mediafax / Marian Ilie

Inspecţia Judiciară ar fi descins din nou la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a verifica dosarele realizate în baza protocoalelor cu SRI, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecţiei. Potrivit acestora, ar fi vorba de un control tematic stabilit încă din luna mai, dar ordinul a fost semnat pe data de 1 octombrie.

Controlul se desfăşoară deja de aproape 2 săptămâni, iar inspectorii vor să vadă, culmea, dacă au fost respectate prevederile protocoalelor încheiate cu SRI, au mai declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

”Inspectorii au dorit să ştie, între altele, dacă au fost transmise informări către SRI, aşa cum prevede protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI. Potrivit protocolului semnat în 2009 de Laura Codruţa Kovesi şi prim-adjunctul Florin Coldea, procurorii trebuiau să comunice, în mod operativ, dar nu mai târziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la SRI.

Potrivit informaţiilor G4Media.ro, Inspecţia Judiciară a solicitat date despre modul de aplicare a protocolului cu SRI. Nu este prima dată când Inspecţia judiciară efectuează astfel de verificări.

Inspecţia Judiciară a solicitat Parchetului General la începutul lunii iulie lista procurorilor care au colaborat cu SRI în baza acestor protocoale şi situaţia mandatelor pe siguranţă naţională. Inspecţia Judiciară a demarat atunci verificări cu privire la aplicarea protocoalelor cu SRI de către parchete în baza unei decizii a CSM din aprilie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut pe 23 august Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare penale deschise de DNA pe numele său, susţinând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, a dezvăluit Centrul de Investigaţii Media (CIM).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite