Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, alte 30 de zile după gratii. Tribunalul Bucureşti a prelungit măsura arestării preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Mararu, încă 30 de zile după gratii    FOTO Adevărul
Fraţii Mararu, încă 30 de zile după gratii    FOTO Adevărul

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, acuzaţi că l-au plătit pe Vitalie Proca să îl omoare pe Dumitru Mironescu, rămân în detenţie alte 30 de zile. Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea de prelungire a arestării preventive a acestora, formulată de procurorii DIICOT. Decizia de astăzi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, caz ce se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, vineri, propunerea de prelungire a arestării preventive în cazul fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu, iar în final a admis cererea anchetatorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestaţi preventiv în 13 februarie, în urma unei hotărâri a Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor. Decizia a fost atacată cu recurs, acesta fiind respins, în 5 martie, de Curtea de Apel Bucureşti.

Cei doi sunt acuzaţi că, în toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în 17 ianuarie, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 Vitalie Proca, asasin plătit

Proca a fost prins în 6 februarie la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

În 13 februarie, Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Dumitru Mironescu, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care îl acuză că a comandat uciderea lui Bogdan Mararu. Decizia Curţii de Apel Bacău a fost contestată de Mironescu la instanţa supremă, care judecă luni recursul lui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite