FOTO Românul care a îngrozit Praga, supranumit şi „măcelarul din Smíchov”, a fost arestat de poliţiştii cehi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Praga l-au arestat pe „Măcelarul din Smíchov”, străinul care îşi înjunghia în gât victimele cu o şurubelniţă. Potrivit autorităţilor, suspectul are 32 de ani şi este de origine română, fiind un recidivist care a mai ispăşit o pedeapsă de 13 ani de închisoare în România.

Românul a fost găsit de poliţişti duminică, în timpul unei patrule obişnuite, pe dealul Petřín din centrul capitalei Praga, fiind emis pe numele lui un mandat de arestare încă de la sfârşitul lunii septembrie, când a fost descoperită prima lui victimă. Gradul crescut de violenţă specific faptelor de care este suspectat a determinat presa locală să-l supranumească „Măcelarul din Smíchov”, după cartierul în care a comis unul dintre cele mai brutale atacuri.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul este ar putea fi condamnat la cel mult 12 ani de închisoare, notează ziarul local „The Prague Post”.

Suspectul a sosit în Praga în septembrie, după ce încheiase o pedeapsă de 13 ani de înhisoare în România, unde a fost condamnat pentru infracţiuni legate de proprietăţi.

Primul incident s-a petrecut pe 26 septembrie, în Grădinile Kinský din capitală, la primele ore ale dimineţii. Românul s-a apropiat de un ceh şi i-a cerut o brichetă pentru a-şi aprinde ţigara, însă l-a înjunghiat cu o şurubelniţă în zona gâtului. Un prieten de-al praghezului a încercat să sară în ajutorul victimei, însă a fost la rândul lui ucis cu sânge rece. Ambii au fost jefuiţi după ce au fost lăsaţi fără suflare.

După aproape două săptămâni, pe 8 octombrie, o femeie tânără s-a apropiat de marginea râului Vltava şi a fost abordată de bărbatul necunoscut, vorbindu-i în limba engleză. Românul i-a cerut banii, însă nu s-a oprit doar la această infracţiune şi a ucis-o în acelaşi mod precum celelalte două cazuri: înjunghiere în zona gâtului cu o şurubelniţă. Înainte să plece, bărbatul i-a furat şi laptopul şi mobilul pe care le avea cu ea.

Suspectul a fost descris ca fiind un bărbat în jur de 30 de ani, înalt de aproximativ 1,75 metri cu păr scurt şi drept, ochi negri şi nas lat. Martorii au spus poliţiştilor că putea vorbi în engleză şi în rusă. A fost zărit purtând un hanorac şi pantaloni murdari şi rupţi.

 

 

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite