Fostul director al SRI George Maior a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Maior, recent demisionat din fruntea Serviciului Român de Informaţi, a fost ales, joi, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Militare. Aceasta este o instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

“Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Militare, întrunită în şedinţă joi, 29 ianuarie, a ales în funcţia de preşedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. În funcţia de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma”, informează un comunicat al ASM transmis Agerpres.

În cadrul şedinţei, Maior a subliniat importanţa alinierii la standardele excelenţei academice şi cercetării de vârf şi a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice şi integrarea în sistemul de răspuns la marile provocări ale zilelor noastre.

“Preşedintele Academiei a arătat, de asemenea, necesitatea oferirii unui răspuns strategic la nevoile de apărare şi securitate naţională pe care le are România”, informează comunicatul.

Academia de Ştiinţe Militare este o instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. ASM are în compunere trei secţii ştiinţifice: secţia de ştiinţe militare, secţia de ordine publică şi secţia de informaţii şi securitate naţională. Activitatea secţiilor se desfăşoară sub coordonarea ştiinţifică a Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi a Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite