Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu: Un român s-a alăturat grupării teroriste Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat joi la Europa FM că printre miile de europeni care au devenit adepţi ai doctrinei promovate de  gruparea teroristă Statul Islamic se află şi un român care a plecat către zonele în care operează aceasta.

Fostul şef SIE  a susţinut că, deşi e clar că adeptul grupării Statul Islamic a părăsit ţara, nu se ştie deocamdată unde se află.

A fost la un moment dat un român la care nu a fost foarte clar dacă s-a dus, nu s-a dus, a ajuns până la urmă. Ştim că aplecat din România cu intenţia să ajungă, nu ştim dacă a ajuns, ce a făcut, pentru că nimeni nu poate să urmărească foarte bine orice miscare a oricărui cetăţean roman, că suntem prea mulţi şi călătorim foarte mult. Pentru România nu este un pericol legat de reîntoarcerea unui român, dacă se confirmă“, a declarat Meleşcanu. Întrebat dacă  autorităţile române nu ar trebui să ştie dacă s-a întors deja în ţară, fostul şef SIE a arătat că „cine trebuie, stie, nu e nicio problemă“.

„Adevăratul pericol este (...) că foarte mulţi sunt din ţările balcanice, foarte mulţi sunt din UE, sunt oameni care pe teritoriul nostru pot intra oricând, fără nicio viză, fără niciun fel de probleme, care circula, ceea ce poate să prezinte un risc la adresa securităţii noastre, nu faptul că noi nu avem români acolo care să se întoarcă acasă, o cifra semnificativă care să constituie un pericol. Eu am auzit doar de o singură persoană care nu se ştie foarte bine până la urmă ce a făcut, dar eu vorbesc de faptul că din alte ţări sunt mii care se întorc şi pot sa fie intotdeauna preocupati de a duce înainte lupta jihadului pe teritoriul altei ţări, inclusiv a Romaâiei", a explicat Teodor Meleşcanu.

Citeşte şi:

Turcia: Vom lupta împotriva grupării Statul Islamic şi a regimului Assad

Turcia va lupta împotriva militanţilor grupării Statul Islamic (SI), precum şi a altor organizaţii teroriste, însă îşi va urma în paralel obiectivul de a-l înlătura de la putere pe actalul lider sirian, Bashar al-Assad, a anunţat de curând preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite