Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Gabriel Abos, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce în perioada 29 august 2011 - 23 mai 2012 a ocupat această funcţie şi ar fi fost şi comerciant persoană fizică autorizată.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că ABOS GABRIEL, fost preşedinte (cu rang de secretar de stat) al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 august 2011 - 23 mai 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Abos Gabriel Întreprindere Individuală”, se arată într-un comunicat emis, joi, de ANI.

Potrivit sursei citate, ANI, Gabriel Abos nu ar fi respectat dispoziţiile legale potrivit cărora „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) calitatea de comerciant persoană fizică”.

ANI mai precizează că Abos a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite