Felix Bănilă, noul şef DIICOT, îi evaluează pe procurorii antimafia care nu l-au vrut în fruntea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felix Bănilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Felix Bănilă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Felix Bănilă a anunţat la instalarea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT. Asta după ce procurorii antimafia i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea instituţiei.

Ceremonia de instalare a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT a avut loc în prezenţa procurorilor instituţiei şi a procurorului general Augustin Lazăr, care a subliniat "importanţa promovării unui act de urmărire penală de calitate, precum şi necesitatea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, aspecte de natură să contribuie la consolidarea încrederii cetăţenilor în justiţie", potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

La rândul său, procurorul şef al DIICOT, Oliver Felix Bănilă, a spus că instituţia este o structură de elită a Ministerului Public, iar prioritatea sa va fi evaluare a întregii activităţi a DIICOT şi stabilirea direcţiilor de acţiune. 

"Totodată, procurorul şef al DIICOT a declarat faptul că obiectivele stabilite în proiectul de management vor fi puse în aplicare, iar activitatea sa se va desfăşura într-un mod deschis şi transparent, cu echilibru şi respect instituţional", mai precizează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Oliver-Felix Bănilă, pentru o perioadă de trei ani.

Felix Bănilă a fost propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DIICOT, o propunere ce a primit avizul favorabil din partea CSM. 

După aviz, când propunerea de numire a ajuns pe masa preşedintelui României, procurorii DIICOT au decis, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi ceară să respingă propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a mai candidat pentru un post în CSM, fără succes. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite